Keskiviikon Keskiäkäinen 3

Keskikesän juhla lähestyy. Kaupunki hiljenee, mökkirannat täyttyvät.

Keskikesän juhla monine eri taikoineen koitti aikanaan myös Keskiäkäiselle, joka muutama vuosi sitten päätti kurkistaa kaivon puutteessa Mantaa ympäröivään viileään veteen Espan vilinässä. No, huonostihan siinä kävi, Keskiäkäinen lätsähti pää edellä suihkulähteeseen. Pelastamaan ehtinyt poliisi oli komea ja tyytyi vain huomauttamaan Keskiäkäistä liian villistä toiminnasta kietoessaan Keskiksen -ei syleilyynsä, vaan peittoon.

Aikansa Keskiäkäinen paranteli kuhmua otsassaan ja jonkin veran kolhiintunutta itsetuntoaan ja seuraavana juhannuksena päätti kokeilla taikojaan kotipiirissä. Hulmuavassa kesämekossa hän keräsi seitsemän kertaa seitsemän yrttiä, kasvia ja kukkaa ja piilotti suht kookkaan kasvuston tyynynsä alle valmiina näkemään unta tulevasta puolisostaan.

Puolisoa ei tullut. Sen sijaan ensihoitaja, joka saapui punaisena kutisevan Keskiäkäisen luo, oli kylläkin komea. Keskiäkäinen sai lääkkeet ja voiteet ja pienen kehotuksen miettiä mahdollisia allergiatestejä.

Nykyään Keskiäkäinen ei enää tee taikoja. Vaikka pelastushenkilökunta on mukavaa, niin vielä mukavampaa on viettää suven juhlaa kotona turvallisen sohvan syleilyssä nauttien jäätelöä ja muuta hyvää.

Sen pituinen se.

24 Responses to Keskiviikon Keskiäkäinen 3

  1. Äijä says:

    Voi keskiäkäisen koettelemuksia! Ehkäpä nämä muinaiseen agraariyhteiskuntaan kuuluneet taiat kannattaa jättää väliin.

    Puolison kanssa hetki sitten kahvia huodessamme muistelimme juhannusta ehkä 10 vuotta sitten. Ilman lämpötila oli +1 astetta, edellisenä jouluaattona oli ollut asteen verran lämpimämpää.

    Tilasimme matkan Santorinille, jonne sitten heinäkuun lopulla lähdimmekin. Tuli käytyä jopa toimivan tulivuoren rinteellä, jostain aukosta tuli sangen lämmintä ilmaa.

    Mukavaa juhannusta nauttien jäätelöstä ja muusta hyvästä!

    • susupetal says:

      Jep, Keskis taitaa olla liiaksi city-ihminen todellakin!

      Onpa ollut kalsa juhannus aikanaan. Muistan kyllä itse erään juhannuksen joskus 80-luvun alussa, jolloin taivaalta putoili lumihiutaleita!

      Leppoisaa jussia sinullekin, Äijä!

  2. Jael says:

    No voi,kaikenlaisia konsteja eikä sulhasta löytynyt,ja vielä ihottumakin .

  3. aimarii says:

    Yrittänyttä ei laiteta, sanotaan. Keskiäkäinen katsoi kuitenkin parhaaksi luovuttaa juhannustaikojen teon ja viettää juhannusta turvallisemmin. Otan mallia Keskiäkäisestä ja jätän taiat kokeilematta.

    Mukavaa ja rentoa juhannusta!

  4. sini says:

    Voi sua hyvä Keskiäkäinen. Onko suomen suvi ja keskikesä saanut pääsi vähintäänkin pyörälle… 😂

  5. caravaanii says:

    Muistan hyvin tuon juhannuksen, kun joulu oli ollut lämpimämpi. Mökillä oli toppatakit tarpeen, villasukat ja muu talvinen rekvisiitta. Mutta minä nautin järvessä kun pääsi sitten suoraan kuuman saunaan.

    Kyllä tuo Keskiäkäinen niin tutulta kuulostaa, ja juhannus, oma rauha ja dekkarit (joillakin jalkapallo, kuulemma). Välillä pulahdus lähimpään järveen. Ja hyvää ruokaa & jäätelöä.

  6. mentulanmarjatta says:

    Heh, voi raukkaa Keskiäkäistä!
    Olen luullut, että seitsemän kukkaa riittäisi, Keskiäkäinen keräsi varman päälle ”hieman” enemmän.

    Minäkin muistan erään kylmän juhannuksen, ehkä sama mistä edellä puhutaan. Menimme kesäteatteriin Tuuupovaarassa toppatakeissa ja siellähän oli kylän naisia kesämekoissa, keskikesän juhlaa kun vietettiin.
    Keskikesä on kyllä minun mielestäni heinäkuussa, juhannus on melkein loppukevättä vasta.

  7. Pöllö says:

    Kuule Keskiäkäinen, muista että ”Mitäs sitten muistelisit ja mistäs sitten juttelisit, jos ei koskaan mitään sattuis” 😄 Se on Pöllön ja Äidin vakiosanonta, heille kun sattuu ja tapahtuu, enemmän kuin laki sallii ja lääkäri määrää.

    Se kesäkuu -80 luvulla kun satoi lunta, se oli 1982. Muistan sen siitä kun olin lapsenlikkana serkkupojille 1- ja 2- vee ja täti odotti kolmatta viimeisillään. Juhannusviikolla siellä olin, Keski-Suomessa. Täti lähti fillarilla neuvolaan ja kun takaisin odottelin alkoi lumisade. Ei kuulunut, ei näkynyt… Olin ihan varma, että siellä ne ojassa ovat, täti ja vauva… Ei onneksi ja minä pääsin mummolaan lepäämään. Kolmas serkkupoika syntyi 29. kesäkuuta 😄

    Tuon vuoden kesäinen lumisade ja serkkupojan syntymäpäivä on syöpyneet mieleeni – jos vaikka muiden syntymäpäivät unohdankin, hänen en…

  8. Takkutukka says:

    Voi meidän Keskiäkäistä, jolle kyllä piisaa komeita miehiä ympärille, mutta keinot ovat aikasen arveluttavia…

    Turvallinen sohvan syli ja jäätelö kuulostavat luontopoluilla taapertelun ja makoisan ruuan lisäksi varteenotettavalta vaihtoehdolta, joten elämä hymyilköön ja rauhaisaa & omanoloista jussia meille kaikille

  9. Millin says:

    Asiat ovat paremmin, kuin joku voisi aluksi luulla. Keskiäkäisen positiivisuus saa sympatiani.

    Aurinkoista juhannusta, taioilla tai ilman!

  10. an53hy says:

    Tekevälle sattuu kaikenlaista. Nyt satu mitään mitään istuessaan sohvan nurkassa jäätelöä popsien. Ehkä keskiäkäinen yrittää vielä kerran 🙂

    Hyvää Juhannuksen aikaa!

  11. Olifantti says:

    Hienostihan nuo juhannustaiat onnistuivat, kun komeita miehiä pörräsi ympärillä. Ei minun taioista ole ikinä tullut tulosta.

  12. Birgitta says:

    Tekevälle sattuu ja usein näköjään tapahtuu niinkin, että juhannuksena komeat miehet tulevat esiin 😀

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.