Saturday Classics 290624

 

Korvamadot voivat piinata ihmisen hermoromahduksen partaalle. Tämän lauantain klassikko on soinut mielessäni jo kolmatta viikkoa, se on joka päivä aatoksissain ensimmäinen, miete myös viimeinen. Nyt kokeilen auttaako kappaleen julkaiseminen saamaan sen ulos systeemeistäni ja siirtymään kuulijoiden riesaksi. Pidän peukkuja, että näin tapahtuu.

Italialainen säveltäjä Piero Umiliani sävelsi kappaleen italialaiseen elokuvaan Sweden, Heaven and Hell (!) vuonna 1968. Laulusta tuli pieni hitti, maailmanlaajuiseen tajuntaan se iski, kun Muppets-showssa eläimet versioivat laulua. Vielä nykyäänkin biisi on ääniraitana monessa somevideossa. Scat-laulannan seassa on pätkiä tunnetuista biiseistä.

Kappaleen nimi Mah Nà Mah Nà ei todennäköisesti sano mitään, mutta olen varma, että jokainen meistä on kuullut tämän musiikin joskus!

Muita klassikoita täällä.

12 Responses to Saturday Classics 290624

  1. Paspii says:

    Pahan pistit. Toiv. ettei tartu.

  2. Äijä says:

    Tämähän soi myös ihan koti-Suomessa v. 1970 olleessa viihdeohjelmassa Lauantai-ilta MTV:ssä, Matti Ranin ja Liisa Tuomi esittivät sketsiä ”Taistelevat Virtaset”.
    Ihan hauska biisi.
    Ja vaikka tietomiestä esitin, niin oikeasti muistin tuosta asiasta vain Matti Raninin ja sen ohjelman nimen, loput lunttasin netistä…

  3. Lepis says:

    Taistelevat Virtaset jotenkin muistissa, mutta biisi ei. Onneksi 🙂 Mukavaa jupinaa 🙂

  4. Takkutukka says:

    Kiitosta vaan tästä kappaleesta, jota en muista aiemmin kuulleeni, mutta tarttuvainen on tuo hilpeä hoku: ma-na-na-nah, joka lupaa kysymättä luikerteli korvaani, joten näissä letkeissä rytmeissä hyppelehtien sunnuntaipäivä iloisesti jatkuu:))

  5. aimarii says:

    Tämän biisin unohdan heti sen loputtua.

    Ei oneksi tule minulle korvamatoa, vaikka joskus niitä saankin.

  6. Sus' says:

    Tätä alkuperäistä ne ole kuullutkaan, kiitos.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.