Mark Spitzin hampaat

Ystävän kotiin ostettiin väritelkkari. Keräännyimme television ympärille katsomaan Münchenin olympialaisten uinteja.

En ollut koskaan voinut kuvitellakaan, että uima-altaan vesi voisi olla niin, niin, niin turkoosia! Samppalinnan maauimalan vesi haaleni sekunnissa haljuksi lätäköksi. Ruskettuneet uimarit kävelivät jonossa lähtötelineisiinsä. Kamera poimi lähikuvaan yhden uimareista, miehen kasvot täyttivät ruudun. Tummat hiukset, tummat viikset ja maailman valkoisimmat hampaat. Huokaisimme hiljaa ja me kaikki tytöt vaivuimme omiin unelmiimme.

Uimarit lähtivät halkomaan sinivihreänä välkkyvää vettä. Pidätimme hengitystä, ristimme sormemme, rukoilimme hiljaa ja loitsumme auttoivat. Mark Spitz voitti jälleen olympiakultaa.

Münchenin jälkeen en ole koskaan nähnyt niin turkoosia vettä, niin valkoisia hampaita. Elämää suurempia.

***

Viikon 14 krapusanat ovat ruutu, loitsu, turkoosi.

Krapu on oma otsikkosi mukaan luettuna tasan 100 sadan teksti, ei enempää, ei vähempää.
Sanojen ei tarvitse olla perusmuodossaan kirjoituksessasi.
Jätä krapusi linkki blogiini.
Kiirettä kravun kirjoittamisella ei ole, koko viikko on aikaa.

OSALLISTUJAT

Cara

BLOGitse

Oriolus

Sini

Pöllö

Aimarii

Pasanen

 

 

28 Responses to Mark Spitzin hampaat

  1. T says:

    Voihan Mark Spitz:) Väritelkkarit olivat tuolloin uutta ja nuo olympialaiset olivat todellinen Tapaus tuohon maailmanaikaan ja kyllä oli meilläkin olohuoneessa tuvan täydeltä porukkaa lattiapaikkoja myöten sekä tunnelma korkealla.

    Ennen vanhaan taisi tuo vesikin todella olla turkoosimpaa sarjasta ne kultaantuneet muistomme…

  2. caravaanii says:

    Muistan kyllä nuo 1972 kisat ja Mark Spitzin. Teillä mahtoi olla muut asiat kuin hieno uintitekniikka mielessä kun tätä valkohampaista poikaa seurasitte 🙂 Niitä kultamitaleita taisi tulla Markille ainakin puoli tusinaa, muistelen.

    Oma krapuni:

    https://caravaani.blogspot.com/2024/03/viikon-14-krapu-loitsut.html

  3. Takkutukka says:

    Voi noita aikoja, kyllä olivat muistorikkaat kisat ja olohuone lattiaa myöten täynnä innokkaita ja ihmetteleviä katsojia meilläkin!

    Eikä koskaan tuon jälkeen vesi ole ollut yhtä turkoosia eikä uutta Mark Spitiziä valkoisena hohtavine hampaineen ole tullut…

  4. BLOGitse says:

    hm…nimi on tuttu mutta pelkkä kuvailu ulkonäöstä ei ole mun juttu. Noita liian valkohampaisia on nykyään enemmänkin 🙂 Legot loistaa, oikein häikäisee!

    https://blogitse.com/2024/03/31/krapu-14-turkoosini/

  5. Oriolus says:

    Joo, hyvin muistan sekä Markin uinnit että hymyn :o) Seitsemän kultamitalia ja seitsemän maailmanennätystä samoissa olympialaisissa. Lukaisin netistä, että Michael Phelps pisti paremmaksi: kahdeksan kultamitalia Pekingin olympialaisissa, yhteensä 23 olympiakultaa ja 39 maailmanennätystä. Mutta jotain puuttui: maaginen hymy ja viikset :o)

    Oma krapunikin liittyy turkoosiin veteen:

    https://mysteerimuste.blogspot.com/2024/03/lahion-odysseus.html

    • susupetal says:

      Michael Phelps näköjään päihitti Markin, mutta ei Markin viiksiä ja valkoisia hampaita ja sitä ihmettä, kun televisiosta tuli värillinen, Oriolus! Jäänyt ikuisiksi ajoiksi verkkokalvoille.

  6. sini says:

    https://sinikierrellen.blogspot.com/2024/03/krapu-14-synnytys.html

    Markin nimen muistan kun oikein makustelen nimeä, kiva krapu kiitos!!

  7. Maailma muuttui teeveen tultua, mutta tosi on, että väritelevisio muutti maailman. Ja toista yhtä komeaa urheilijaa ei ole näkynyt pitkään aikaan…ai niin, en seuraakaan urheilua TVstä.

  8. Pöllö says:

    Caran ja sinun keskusteluun uintitekniikoihin liittyen: urheilua voi tosiaan seurata lajista ja urheilijasta riippuen kovin monella tavalla 😂😂

    Tässä uusi krapuni, pari jäi välistä pois.

    https://hpollonkrapula.blogspot.com/2024/03/uusi-yritys-krapu-142024.html

  9. Pöllö says:

    Caran ja sinun keskusteluun uintitekniikoihin liittyen: urheilua voi tosiaan seurata lajista ja urheilijasta riippuen kovin monella tavalla 😂😂

    Tässä uusi krapuni, pari jäi välistä pois.

    https://hpollonkrapula.blogspot.com/2024/03/uusi-yritys-krapu-142024.html

  10. aimarii says:

    Kiva krapu. Se oli sitä aikaa. Muistan kyllä, kun katselin telkkarista noita uinteja , mustavalkoisesta kylläkin. En hampaita, enkä tietenkään veden turkoosia muista, mutta sen miten upea uimari Spitz oli.

    Minun kjrapuni https://kommintanhua.blogspot.com/2024/03/marmeladin-paasiaislento.html

  11. Katriina says:

    Mark Spitziin hampaita en muista, vaan sen, että syyskuun 5 päivänä 1972 Münchenin olympialaisissa palastiinalainen terroristiryhmä hyökkäsi israelilaisten majoitustilaan, ampui kaksi israelilaista ja otti yhdeksän panttivankia. Loppujen lopuksi he ampuivat kaikki panttivankia ja yhden saksalaisen poliisin, ja viisi palestiinalaista sai surmansa panttivankien vapauttamisyrityksessä. Muistan sen, että olin angiinassa ja kuuntelin uutisia radiosta täällä Saksassa.

  12. Maarit says:

    Nimi ei vielä kertonut mitään, mutta kuvaus tuo hämäriä muistikuvia : )

  13. Päivitysilmoitus: Ikkunan kahta puolta | sanapasanen

  14. runopasanen says:

    Ylivoimaisuuden ongelma on toisaalta mielenkiinnon lopahtaminen, kun kamppailu puuttuu. Vähän sama kuin Norjan 8-voitto hiihtokilpailussa:-).

    https://sanapasanen.com/2024/04/03/ikkunan-kahta-puolta/

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.