Saturday Classics 130424

 

Tänään klassikoissa on vuorossa isä-poika-kaksikko eli yhdysvaltalaiset Woody ja Arlo Guthrie. Isä Woody Guthrie oli tunnettu folklaulaja sekä lauluntekijä, joka teki elämänsä aikana yli tuhat folk-ja protestilaulua. Hänen tunnetuin laulunsa lienee vuonna 1940 ilmestynyt This Land Is Your Land, jonka Guthrie teki vastaiskuksi uskonnollis-isänmaalliselle kappaleelle God Bless America. Guthrien laulussa kuuluu rakkaus Amerikkaa ja sen ihmisiä kohtaan.

Woodynpoika Arlo Guthrie tuli suuren yleisön tietoisuuteen esiinnyttyään vuonna 1967 Newport Folk Festivalissa, jossa hän esitti uskomattoman upean 18-minuuttia pitkän biisin Alice’s Restaurant Massacree, jonka sanoitus on hulvattoman hauska. Biisi innoitti myös saman nimiseen leffaan vuonna 1969, kerrassaan hulppea elokuva! Tuo pitkä biisi on kuunneltavissa täällä mikäli kiinnostaa, sillä klassikoihin nostan Arlon megahitin City of New Orleansin vuodelta 1972 (kappale oli alunperin Steve Goodmanin). Laulu oli Suomessa suosittu suomenkielisenä versiona Hyvää huomenta, Suomi, jonka yhtye Karma levytti (kuultavissa täällä).

Muita klassikoita täällä.

15 Responses to Saturday Classics 130424

  1. Pisi Prkl says:

    Jos olisit kysynyt ekan biisin tekijää tyyliin kuka on…ei olisi ollut mitään hajua. Mutta yllättäen biisi on tuttu. Ei ehkä tämä versio mutta jossain olen tämän kuullut ja on mieleeni jäänyt. Ihan ok omassa kategoriassaan. Muita en tällä kertaa kuunnellut.

  2. aimarii says:

    Kuuntelin biisit. Tällaisesta musiikista kyllä pidän. Guthrien musiikkia en ole kuunnellut. tuttua kuitenkin Karman versio , Huomenta Suomi.

  3. …memorues from yonger years…

  4. Marie says:

    Woody Guthrie’s ”This Land is Your Land” is one of my favorite songs. The versions by Pete Seeger and Peter, Paul and Mary are great. I saw Arlo Guthrie perform in the late 1970s. It was interesting to listen to the Karma version of City of New Orleans.

    Woody Guthrie’s ”This Land is Your Land” on yksi suosikkikappaleistani. Pete Seeger ja Peter, Paul ja Mary versiot ovat mahtavia. Näin Arlo Guthrie esiintyvän 1970-luvun lopulla. Oli mielenkiintoista kuunnella City of New Orleans Karma-versiota.

    • susupetal says:

      Hi Marie! I also like that version of this song by Peter, Paul and Mary, it’s such a powerful and beautiful song.

      Oh, you’ve seen Arlo! I envy you!

  5. Takkutukka says:

    Tämä oiva aloitus uudelle päivälle, kiitos! Video vei kauas menneeseen, ja esitys tuntui yhtä mukavalta kuunneltavalta kuin ”anno dazumal” ja jäi korvamatona soimaan:)

  6. Äijä says:

    Tuttuja biisejä ovat kumpikin. Kaikista hauskinta tuossa Woodyn This land is your land- laulussa oli, kun mormonipojat kävi sen meille lukiossa ollessa laulamassa, päsähtivät enkuntunnille suihkunraikkaina ja rypyttömissä huolellisissa asuissaan kestohymyn kera.
    Arlon hitti on myös sangen tuttu!

  7. Äijä says:

    … ja vielä siitä mormonipoikien vierailusta, lauloivat tietty neliäänisesti. Siinä koulun lähellä, ns. vanhassa keskustassa (Jyväskylän siis) oli niiden kirkkokin, jossa maltoin olla käymättä 😉

  8. Lepis says:

    Varsinainen nykymusiikkiin johtanut historiapläjäys kätkeytyy tähän postaukseen ja myös kommenteihin. Nautinnollista!

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.