Saturday Classics 300520

 

Suomalainen laulaja ja näyttelijä Bo Andersson kuoli nyt toukokuussa 82-vuotiaana. Hänen tunnetuin levytyksensä on vuodelta 1969, Erna Tauron säveltämä ja Tove Janssonin sanoittama Höstvisa, jonka hän levytti myös suomeksi 1972. Syyslaulun suomalaiset sanat ovat Esko Elstelän.

Andersson on levyttänyt ruotsiksi ja suomeksi Erna Tauron musiikkia sekä ruotsiksi Eino Leinon runoihin sävellettyjä lauluja. Hän teki pitkän näyttämöuran maamme eri ruotsinkielisissä teattereissa.

Ensin ajattelin, että näin kesän korvalla en soita tuota Syyslaulua, mutta muutinkin mieleni. Laulu on niin klassikko kuin vain voi olla ja laulun sanat muistuttavat meitä, että nyt on aika nauttia alkaneesta kesästä täysillä, koronasta ja rajoituksista huolimatta.
Syksyyn on onneksi vielä aikaa. Jokainen päivä ennen sitä on auringon ja kukkivan luonnon lahja meille.

Snart är den blommande sommarn slut.

Muita tämän lauantain klassikoita löytyy täältä.

 

 

 

 

 

26 Responses to Saturday Classics 300520

  1. Sus' says:

    Angstinen biisi ja vielä ruåtsiks!! Tod klassinen veto!!

  2. timokytta says:

    Tuo onkin tosi tuttu kappale! Sanoituksen näytti tehneen Tove Jansson ja tulee heti Muumit mieleen, mutta olikohan tuo edes ollenkaan niissä tv-sarjoissa tms…? Ehkä se vain jotenkin liittyy samaan.

  3. Lepis says:

    Kaunista laulantaa! Klassikko molemmilla kielillä, ehkä ruotsiksi olen kuullut useammin. Hieno kunnian osoitus laulajalle!

  4. aimarii says:

    Hieno sanoitus ja tietysti koko Syyslaulu. Kuuluu melankolisen sävelkulun ja sanojen ansiosta suosikkeihini.

  5. riittakoo says:

    Höstvisa on ihana, parempi ruotsiksi.

  6. Jael says:

    Oi ihanaa , yksi lempikappaleistani, ja se on myös koneeni työpöydällä, sillä kuulen sitä usein. Tykkään siitä Ankin esittämänä.

  7. Jael says:

    Mun täytyy nyt vielä mainita että tykkään enemmän Ankin ja Cumuluksen versiosta, mutta se on tietysti makukysymys. Höstvisan on myös puhelimellani , puhelinäänenä;D

  8. Cara says:

    Suomen kesä on lyhyt, tämä laulu sopii oikein hyvin tähän hetkeen. Pehmeä, kaunis ääni ja nimemomaan sopii juuri ruotsiksi.

  9. Maarit says:

    Ihanan haikea syyslaulu 🙂
    Nyt keskitytään tulevaan kesään, täälläkin vihertää 🙂

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.