Saturday Classics 060321

 

Jamaikalaisen reggaeyhtyeen The Wailersin perustajajäsen Bunny Wailer siirtyi vihreämmille laitumille maaliskuun alussa 73 vuoden iässä.

Wailer perusti The Wailersin vuonna 1963 yhdessä Bob Marleyn, Junior Braithwaiten, Beverley Kelson, Peter Toshin ja Cherry Smithin kanssa.

Yhtye hajosi vuonna 1974, jolloin osa porukasta jatkoi keikkailemista kokoonpanolla Bob Marley and The Wailers. Bunny Wailer jatkoi soolouralla.

Yksi The Wailersien suurimmista hiteistä oli Marleyn ja Toshin sävellys Get Up, Stand Up (1973).

Muita lauantaiklassikoita täällä.

 

19 Responses to Saturday Classics 060321

  1. riitta k says:

    Tätä en muista, mutta monia Bob Marleyn nimellä kulkevia. Jamaikalainen reggae tuo kivan tuulahduksen tähän harmaaseen päivään!

  2. Sus' says:

    Ah, tykkään punk/vastarintareggaesta. Sellainen love you -keinunta ei kolise mutta kun siihen samaan keinuntaan lisätään uhoa ja ripaus väkivaltaa niin jo vain tooimii;DD

  3. Lepis says:

    Joo, vähiin käy alkuperäiset Wailersit. Taitaa olla enään Kelso jäljellä tämän viikkoisen suru-uutisen jälkeen. Joskus 80-luvulla tuli kuunneltua paljonkin reggeata ja Peter Toshin olen nähnyt livesti, mutta kummasti se on jäänyt. Pitää parantaa tapansa. Kiitos kun soitit tämän.

  4. timokytta says:

    Klassikko on! Monta kertaa kuultu ja ihan hyvin meni taas kokonaan. 👍🏻 Mulla on jotkin reggaet menneet ihan omiin kokoelmiinkin. Ja olihan Blondiellakin samaa meininkiä.

  5. Jael says:

    Tämä onkin sellainen klassikko mitä on kuullut monessa yhteydessä. Tykkään tuosta rytmistä.

  6. Birgitta says:

    Tästä nousee kyllä oikein nostalgiafiilikset. Sopii edelleen tähän päivään!

  7. Crane says:

    Vähän oli vaikeuksia löytää tie tänne, mutta sitäkin mukavampaa löytää perille. Etenkin, kun Wailers ja reaggaee oli iso juttu 70-luvun puolivälissä. Ah, nostalgiaa, kiitos siitä!

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.