Saturday Classics 210821

Kiehtova monitaiteilija Martti Huuhaa Innanen (kannattaa lukea tämä wikin artikkeli Innasesta, itselleni siitä löytyi paljon uusia asioita) levytti kappaleen Esteri, tyttö sadepisarain vuonna 1967. Innanen oli lahjakas taiteilija, joka kirjoitti pakinoita, parodioita ja kuunnelmia joista suosikkini on Joe Smithin seikkailut.
Innanen oli töissä Yleisradion vahtimestarina vuosien ajan ennen jäämistään vapaaksi taiteilijaksi.

1960-luvun lopulla Innanen levytti parodiaksi tarkoitetun tangon Elsa, kohtalon lapsi ja levy keikkui listoilla viikkojen ajan. Innasen mukaan ”tämän umpitollon kansan musiikillista sivistystä ja huumorintajua ei voi aliarvioida koskaan liikaa”(wiki).
Sanoittaja-Innanen käytti toisinaan salanimeä Topi Kutvonen, säveltäjä-Innanen nimeä Tauno Taunonen.

Vuonna 1968 yhdysvaltalainen Billboard-lehti myönsi Innaselle vuotuisen tunnustuspalkintonsa parhaana kansallisena taiteilijana, ja hän on toistaiseksi ainoa kyseisen palkinnon saanut suomalainen.

Innanen tuli myöhemmin tunnetuksi naivistisista maalauksistaan ja hän voitti vuonna 1995 naivistisen taiteen Prix Suisse et Prix Europe de Peinture Moderne International -pääpalkinnon. Tässä linkki Innasen maalauksiin.

Muita tämän sateisen lauantain klassikoita löytyy täältä.

 

17 Responses to Saturday Classics 210821

 1. timokytta says:

  Tämä on tosiaan selvempää ironiaa, mutten tosiaan tiennyt ton Elsan olevan kans samaa sarjaa. 😃 Hienoja maalauksia muuten on tehnyt ja wiki oli taas mukava vilkaista läpi. Oppimista jälleen. 🙏🏼

 2. Sus' says:

  Nyt jäin kelaamaan yhtä jossa vielä värikkäämpi sanasto kuin Elsassa ja sekn ymmärrettiin väärin, siinä on todella synkkä teksti tyypit tuumi että ei voi ottaa tosisaan..ottivat, siis suomalaiset..noh tulee mieleen tässä joku päivä..viimeistään kahden vuoden sisään muistan;D

  Aika kova juttu tuo billboard-palkinto. Ei silti putoa kys hlön tuotanto, kunnioitan toki suuresti luovuuden moniottelijaa.

 3. Jael says:

  En tiennytkään että Innanen oli myös naivistinen taiteilija. Kiitos tiedosta, ja kävin katsomassa, hienoja töitä. Esteri-laulua en muista kuulleeni aikaisemmin.

 4. Takkutukka says:

  Innanen oli melkoinen monilahjakkuus. Eikä häneen ole ajan hammaskaan purrut, minkä osoittaa myös viime aikojen lotiseva todentuma kappaleesta ”Esteri!:

 5. aimarii says:

  Sadepisarain tyttö on just hyvin ajankohtainen.

 6. Maarit says:

  Monipuolinen taiteilija 🙂
  Kärsät muistuttaa Tyko Sallisen vaimostaan maalaamia kuvia. Vaimo oli hento ja kaunis ja nenäänsä myöten 🙂 Hetki sitten luin sen kirjan niin juuri ja juuri muistan tuon asian 🙂

 7. Der Seidenspinner says:

  Mielenkiintoinen persoona. Jotain hataria muistikuvia on, että tästä tyypistä olisi joskus juteltu jotain lapsuudessani mutta en muista mitä….Elsa, kohtalon lapsi 🙂 Mukavaa viikkoa sinulle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: