Petos, viha

Ilona muisti päivän, jolloin mies oli katsonut häntä suoraan silmiin. Hetki oli lyhyt, mutta merkityksellinen. Mies jatkoi kirjahyllyjen täyttämistä, Ilona siirtyi lainaamaan kädessä hiestyneet kirjat.

Miehen vapaapäivinä Ilona turhautui, palasi kotiin pahantuulisena. Niinä päivinä, jolloin hän näki miehen, askeleet muuttuivat kevyiksi, elämä oli ihanaa.

Kun miestä ei näkynyt kirjastossa moneen viikkoon, Ilona ahdistui. Oliko mies sairastunut? Hän olisi halunnut kysyä muilta työntekijöiltä, missä mies oli, mutta ei uskaltanut.

Ilona kuuli naurun ennen kuin avasi kirjaston oven. Hän näki miehen, miehen vieressä naisen, jolla oli vauva sylissä, muut työntekijät heidän ympärillään. ”Onnea uudelle perheenjäsenelle”, kaikuivat toivotukset.

Ilona tunsi vihaa.

***

Lähden parin-kolmen päivän reissulle tulevan viikon puolivälissä. Sinä aikana en päivitä osallistujalistaa, joten katsokaa siis kommenteista osallistujien linkit.

***

Viikon 16 krapusanat ovat viikko, vauva, kirja.

Krapu on oma otsikkosi mukaan luettuna tasan 100 sadan teksti, ei enempää, ei vähempää. Viikon krapusanat ilmestyvät sunnuntaisin tässä blogissa.
Sanojen ei tarvitse olla perusmuodossaan kirjoituksessasi.
Jätä krapusi linkki blogiini.
Kiirettä kravun kirjoittamisella ei ole, koko viikko on aikaa.

OSALLISTUJAT

Cara

Matilda Varjo

Pasanen

AilaKaarina

BLOGitse

anli

Aimarii

31 Responses to Petos, viha

 1. Cara says:

  Tosi surullisia nämä täysin tuntemattomaan ihastumiset. Ei tiennyt Ilonakaan mitään miehestä, kuvitelmissaan ihastui. Nykyään yhä useammin näin käy netissä, toinen osapuoli on tuttu vain siitä mitä kirjoittaa. Sehän voi olla täysin keksittyä ja ainakin kaunisteltua totuutta.
  Oma krapuni:
  https://caravaani.blogspot.com/2023/04/viikon-16-krapu-hiljainen-kesapaiva.html

  • susupetal says:

   Ilonalla taisi olla epätoivoinen halu olla rakastettu, Cara. Pilvilinnoissa eläminen ei pidemmän päälle ole hyvä juttu. Pilvet hajoavat, ihminen putoaa.

 2. Takkutukka says:

  Ihastuksesta vihastukseen… Tuolloin kuitenkin ihan live-tasolla, mutta kuten Cara yllä toteaa, tänä päivänä konstit ovat monet…

 3. Kaukorakkautta, kaukoihastusta. Oliko lupauksia annettu puolin tai toisin? Ketä kohtaan Ilona tunsi vihaa – itseään vaiko miestä? Kutkuttava tarina sai aikaan paljon kysymyksiä.

  Oma krapuni: https://kirjoittimatildavarjo.blogspot.com/2023/04/muistoja-krapuhaaste-vko-16.html

 4. Päivitysilmoitus: Monen auringon viikko | sanapasanen

 5. runopasanen says:

  Omien toiveiden paljastuminen harhaksi oli tunnetasolla toisen syy ja aiheutti vihan tunnetta. Toivottavasti järki palasi Ilonan päähän ilman tragedioita.

  Monen auringon viikko

 6. AilaKaarina says:

  Ihastusta ja niin epärealistista, että sääliksi käy Ilonaa. Nuoruuteen voisin tällaisen liittää, sinne kuuluvat kaiken maailman ihastukset, usein vielä johonkin staraan. Mutta silloinkin mieleltään ihan normiterve nuori ymmärtää, että kyseessä on ns. mahdoton rakkaus. Ja minäkin lakkasin nyt lomailemasta ja sain oman Krapuseni valmiiksi: https://pienettarinat.blogspot.com/2023/04/unisatukirjan-jalkeen.html

  • susupetal says:

   Nuorenahan sitä ollaan ihastuneita, rokkitähtiin ja muihin, sopii esiteineille, mutta ei enää akuisille ihmisille.
   Vai olet sinä lomaillut, ei ihme, ettei sinua ole blogissa näkynyt, AilaKaarina. Toivottavasti oli mukava loma!

 7. Ilonalla on varmasti muitakin haaveita, jotka eivät toteudu. Ikävää. Love the One You’re With!

 8. Elegia says:

  Mielikuviin on helppo ihastua ja alkaa rakennella niille romanttisia jatkoja ja toivoa olevansa osa niitä. Itselle käynyt kerran niin: ihastuin mieheen ja kaikenlaista toivoin, mutta yksipuolista oli. Tuntui tuolloin parikymppisenä murskaavalta, kun en ole koskaan helposti ihastuvaa sorttia. Mutta aika paransi niin kuin aina. Toivottavasti myös Ilonan!

  • susupetal says:

   Toivottavasti kokemus opetti Ilonalle jotain, Elegia. Toisaalta luulen, että jos kuvittelee olevansa suhteessa vain yhden katsekontaktin takia, niin heikolta näyttää.

 9. BLOGitse says:

  Toivottavasti Ilona otti opiksi ja iloitsee tänä päivänä oikeassa ihmissuhteessa!
  https://blogitse.com/2023/04/17/krapu-16-aikaa-on/

 10. anli says:

  Yksinpuoliset ihastumiset tuottaa harvoin onnistumisia.
  https://omaverstas.blogspot.com/2023/04/krapu-15.html

 11. aimarii says:

  Ilona ihastui, rakastui täysin sokeasti. Vain yksi katse ja nainen oli jo unelmissaan. Miten Ilona ei muistanut, ettei ollut saanut mitään lupauksia kirjaston mieheltä.
  Tällaisissa tapauksissa saattaa ikävimmillään tapahtua kauheita. Ei happy endiä.
  oma krapuni https://kommintanhua.blogspot.com/2023/04/keinuva-lintupontto.html

 12. No kylläpäs pelästytit, kun blogisi katosi useaksi tunniksi!

  • susupetal says:

   Ohhoh, enpä ole itse huomannut.

   • AilaKaarina says:

    Kirjoitin siitä Pasaselle, kun olin niin pelästynyt eikä hänkään sitä löytänyt. Blogisi oli useamman tunnin kateissa. Mutta onneksi se sitten palasi reissultaan, missä lie vaeltanut! Ps. Ehkä tänään saan oman tarinani tänne. Se on vanha luonnos, jonka jonain sekopäisenä hetkenäni tallensin blogiini. Kiitos kolmesta sanasta, joista tosin ensin ajattelin, ettei kyllä mitään irtoa. Mutta kyllä se ainakin vähän parani, kun muutin sen aika lailla erilaiseksi juuri noiden antamiesi sanojen myötä! Ehkä piankin saan sen valmiiksi.

 13. irja says:

  Jotenkin tähän oli helppo samaistua. Hieno tarina.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: