Siivousvinkkejä jouluksi…

…mielenhäiriön iskiessä:

Vuodevaatteita ei kannata pudistella päivänvalossa. Näkyvän pölyn määrä on kaameaa. Kun homman tekee pimeällä, riittää pari-kolme napakkaa heilautusta, eivätkä käsivarret väsy.

Kannattaa siivota kynttilänvalossa. Se on tunnelmallista, eikä saasta näy niin hyvin.

Villasukkaimurointia lattioille, pohje- ja reisilihaksetkin kiittävät.

Mikäli joulun viettäjissä on vielä joku, joka on kaapissa, niin yhden hyllyn siivoaminen riittää. Elämmehän nykyaikaa, joten toivon mukaan sitä yhtäkään hyllyä ei tarvitse siistiä.

Jos nenä kestää, asettele tuoksukynttilöitä kylpyhuoneeseen, likavaatekorin päälle ja saunaan.

Paljon muutakin voisi tehdä, mutta miksi ihmeessä?

Oman näköistä joulua kaikille blogini lukijoille ja kommentoijille!

***

Tämä on tämän vuoden viimeinen krapuhaaste. Syksyn aikana on ollut kuusitoista krapua ja mukavasti osallistujia. Uusiakin kirjoittajia on tullut mukaan, jess!

Kiitos kaikille juttujen kirjoittajille, lukijoille ja kommentoijille. Kiitos myös Caralle, jonka kanssa olemme yhdessä keksineet krapusanoja, alkulauseita ja kuvahaasteita. Blogi tuskin hiljenee, mutta krapu lähtee nyt ansaitulle lomalle ja kömpii takaisin tammikuun puolella.

Viikon 50 krapusanat ovat käsivarsi, nenä, pohje.

Krapu on oma otsikkosi mukaan luettuna tasan 100 sadan teksti, ei enempää, ei vähempää. Viikon krapusanat ilmestyvät sunnuntaisin tässä blogissa.
Sanojen ei tarvitse olla perusmuodossaan kirjoituksessasi.
Jätä krapusi linkki blogiini.
Kiirettä kravun kirjoittamisella ei ole, aikaa on vaikka ensi vuoteen.

OSALLISTUJAT

Cara

Oriolus

BLOGitse

Anli

Aimarii

AilaKaarina

Pasanen

Äijä

31 Responses to Siivousvinkkejä jouluksi…

  1. Cara says:

    Huvitti nuo kirjaamasi ohjeet, näin sieluni silmin pimeässä villasukkaimurointia hiipivän joulun siivoajan 🙂 Juu, ei kiitos, ne jouluksi kutsutut päivät tulevat varmasti, ilman yhtään rätin pyyhkäisyäkin.

    Oma krapuni:
    https://caravaani.blogspot.com/2023/12/viikon-50-krapu-vertailua.html

  2. Takkutukka says:

    Hilpeä hyväntuulinen kuva ynnä mainioita ohjeita siivouvimman – josta tosin ei pahemmin pelkoa – yllättäen iskiessa, kiitos!
    Ihmetyksen vallassa muistelen hämärästi niitä kaukaisia aikoja, jolloin hyllypaperitkin vaihdettiin jouluksi… Niin: miksi ihmeessä??

    Taidanpa panostaa villasuksissa viilettelyyn, joten nautitaan joulun alusajasta kynttilöin ja kukkasin sekä virittäydytään luodaan rauhallinen, makoisa ja tunnelmallinen joulu, omanoloinen sellainen;)

    • susupetal says:

      Minäkin muistan, että äiti vaihtoi hyllypaperit jouluksi! Ja isä tamppasi matot lumessa!
      Ja paljon kaikkea muuta, huhhuh.

      Todellakin, omanoloista joulua sinullekin, Takkutukka!

  3. HPöllö says:

    Ääh.. meidän on pakko kaivaa imuri esiin (kaivaa ja kaivaa, tuossa se seistä nököttää nurkassa valmiudessa päivät pääksytysten), joku perskules pölläytti ilmalämpöpumpun kautta jotain hötöä sisälle.
    Mutta pienessä kodissa on se hyvä puoli, että ei ole paljon siivottavaa, kaikki tavarat on jo valmiiksi lipastoissa, kaapeissa, laatikoissa – ja ne on karsittukin vähiin.
    Mutta kuten Takkutukka sanoi, muistan ajan kun hyllypaperitkin piti vaihtaa jouluksi – hullun hommaa, kun nyt ajattelee. Ja kuvitelkaa: me kun viimein saatiin myytyä meidän vanha kaupunkiasuntomme kaksi vuotta sitten, oli keittiön kaapeissa silloinkin vielä hyllypaperit 😂 Ystävä, joka auttoi tyhjentämisessä, pakkaamisessa ja siivoamisessa katseli silmät ymmyrkäisinä – ja ollaan sentään saman ikäisiä, eikä edes ihan ikäloppuja vielä….

    • susupetal says:

      Pieni koti on kyllä kätevä. Ja talven pimeys!

      Se hyllypaperirumba on tuttua, äiti sitä meilläkin harrasti. Ja vielä laitettiin koristenauha hyllyn päähän. Kaipa sillä haluttiin suojata hyllyjen pintoja, jos jotain valui purkeista ja purnukoista.

      Olin ihan unohtanut tuon hyllypaperin, HPöllö! Varmaan syystä 😀

  4. Elegia says:

    Hyviä vinkkejä, etenkin kynttilän sijoittaminen pyykkikorin päälle. Säästyy ehkä pesemästä pyykkiä, jos oikein hyvin käy! Päivänvalosta ei ole täällä ollut pelkoa viime aikoina eli periaatteessa uskaltaisi (jos jaksaisi) siivota vaikka keskellä päivää!

    • susupetal says:

      Siinä kyllä helposti roihuaa vaate jos toinenkin, Elegia, ja sen jälkeen on sitten pakko siivota! Hui!
      Keskellä päivää siivoaminen kuulostaa kyllä uhkarohkealta!!! Onneksi ei jaksa.

  5. Oriolus says:

    Olen viime vuosina oppinut sietämään imurointia, jopa kummallisella tavalla nauttimaan siitä. Tässä reseptini onnelliselle imuroinnille. Nostele kaikki tiellä olevat tavarat pois ennen imurointia: tuolit jalat ylöspäin pöydälle; kitara, lehtilaatikko, nojatuolit ym. olohuoneen maton päälle; vaaka, pehmoeläimet ja muut tilpehöörit vaikkapa sängyn päälle jne. Ja sitten se tärkein: vastamelukuulokkeet päähän ja reipasta musaa soimaan. Eipä imurin infernaalinen ääni tai putken kolinat sängynjalkoihin häiritse enää yhtään.

    Tässä oma krapuni: https://mysteerimuste.blogspot.com/2023/12/veronan-aave.html

    • susupetal says:

      Tuolla tavalla minäkin ennen siivosin, mutta kun selkä sanoi sopimuksensa irti ja huomautti, että imurointi ei todellakaan tee hyvää, niin imurointi on muuttunut pakkopullaksi.
      Tiskaamisesta kyllä tykkään…!

  6. BLOGitse says:

    Riemastuttavia vinkkejä! Me teemme vain normaalin viikkosiivouksen ilman stressiä. Noita hyppypapereita en muista mutta joskus piti verhot vaihtaa! Miksi ihmeessä?
    Kiitos syksyn krapuvedoista! Pikku breikki tekee hyvää mutta saa myös odottamaan kevään haasteita 🙂
    https://blogitse.com/2023/12/12/krapu-50-viimeista-viedaan/

  7. Maarit says:

    Tuo onkin pienen asunnon siivouksessa vaikeinta, kun kevyet pitäis ensin nostella pois lattialta! Joulu tosiaan tulee vähemmällä ja meneekin.
    Kiitos Susu krapuilun järjestämisestä ❤

  8. an53hy says:

    Kiitos varteenotettavista siivousvinkeistä. Jouluverhoja ne ole laittanut enää vuosiin. Siivouskin on sellaista viikkosiivouksen tapaista, pikemminkin painottuu joulu syömispuoleen.
    Kiitos Susu hauskoista ja vakavista krapuaiheista.
    Rentouttavaa Joulua!
    https://omaverstas.blogspot.com/2023/12/krapu-50.html

  9. Birgitta says:

    Joulun alla intohimoinen siivoaminen on ainakin minun osaltani pelkkää mielenhäiriötä. Onneksi sellaista ei useinkaan tapahdu. Tuikitavallista normihommaa pelkästään ja sekin mielellään erittäin rauhallisesti tehtynä, niin ettei oikein huomaakaan touhuavansa mitään erityistä 😀

    Iloista joulukuun puoliväliä sinulle ❤

  10. aimarii says:

    Mainiot siistausvinkit. On näitä joitakin ollut jo käytössä pitemmän aikaa ja sitten kun iskee sa tauti, siis siivoustauti, niin aloitan hyvin varovasti. Ei se aina aloitus pidemmälle viekään.
    Kiitos jouluntoivotuksesta ja sinulle kiireettömän leppoista joulunodottelua
    Minun krapuni tässä https://kommintanhua.blogspot.com/2023/12/suonenveto.html

  11. Sain jotakin sentään kirjoitettua tähän viimeiseen syyskauden haasteeseen: https://pienettarinat.blogspot.com/2023/12/kylailymuistoja.html Hyvää joulun aikaa sinulle ja iso kiitos kravunvetämisestä ❤

  12. Ja lisätä vielä piti, mutta luiskahti liian nopeasti sormi enteriin eli juuri noin lupsakasti joulu pitää viettää. Itse teen aivan normi viikkosiivouksen eikä se totisesti ole kovin hääppöinen.

  13. runopasanen says:

    Oman näköinen joulu, ilman mainosten matkimista, on hyvä idea 🙂

  14. Päivitysilmoitus: Huippujen heimo | sanapasanen

  15. runopasanen says:

    Mukavaa joulua kaikille kanssakrapuilijoille ja kiitos susupetalille kirjoitushaasteen pitämisestä!

    Huippujen heimo

  16. Äijä says:

    Minä se tänään tein joululaatikoita, vapaalla kun olen vielä huomiseen saakka. Sain ajalliseksi osallistua tähän krapuunkin tällä kirjoituksella. https://juttelija.wordpress.com/2023/12/18/keikkamuusikkona-muinoin/

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.