Näyttelyvuosi 2016

 

Tuija blogissaan hehkutti Museokorttia, samoin teen minä. Olen ollut onnellinen Museokortin omistaja puolitoista vuotta. Kertaostoksena kortin hinta hieman alle 60 € tuntuu kukkarossa, mutta sen jälkeen helpottaa, koska tuolla hinnalla pääsee yli kahteensataan museoon ilmaiseksi ympäri Suomea ja koska olen innokas näyttelykävijä, kortti on ollut kovassa käytössä. On ihanaa, kun taas pystyy käymään julkisissa paikoissa, joissa on paljon ihmisiä. Monta vuotta meni, etten voinut kuvitellakaan liikkuvani yleisillä paikoilla. Ahdistus iski heti.

Tässä pieni katsaus joihinkin viime vuoden näyttelyihin. En sen tarkemmin arvostele näkemääni, jokainen näyttely antoi jotain, jotkut enemmän, toiset vähemmän.

helmi

Helmikuussa Ai Weiwein näyttely Helsingin taidemuseossa.

 

maaliskuu

Maaliskuussa Didrichsenin taidemuseossa katsomassa neuvostotaidetta.

 

kesa

Kesäkuussa väri-ilottelua ja hassuttelua Kiasmassa Choi Jeong Hwan näyttelyssä.

 

moss-girl

Kim Simonsson: Moss Girl and Deer

Heinäkuussa Turun museoita eli Wäinö Aaltosen museo, Apteekkimuseo, Qwenselin talo ja Turun taidemuseo. Myös Helsingin taidemuseossa eli HAMissa jälleen.

 

elo img_3663

Rut Bryk                                                                                                          Jaakko Heikkilä

Elokuusssa suuntana Espoo ja Näyttelykeskus WeeGee ihastumassa Rut Brykin keramiikkatöihin. Saman kuukauden aikana myös Kaapelitehtaalla Suomen valokuvataiteen museossa, jossa oli Taneli Eskolan näyttely Kaunis maa. Vilkkaan elokuun päätti vierailu Suomen kansallismuseoon, jossa oli meneillään Jaakko Heikkilän Veden kätkemiä huoneita-valokuvanäyttely.

Syyskuussa Ateneumissa katsomassa Alice Neelin maalauksia.

Helsingin taidehalli, marraskuu ja Niki de Saint Phallen veistoksia ja kollaaseja.

 

kusama

Näyttelyvuoden kruunasi iki-ihanan Kusaman näyttely HAMissa.

Näin hyvin en muistaisi kaikkia näyttelyitä, mutta onneksi museokortilla on asiakassivut, jonne kirjautuu käynnit aina kun vilauttaa korttia.

Hyvä näyttelyvuosi, toivon mukaan tästäkin vuodesta tulee yhtä inspiroiva. Todennäköisesti, sillä hyvä ystäväni hankki myös Museokortin. Noiden em. museokäyntien lisäksi tuli katsastettua muutama galleria, joihin on vapaa pääsy. Alkaneen vuoden ensimmäinen näyttely on jo takana, Keravan taidemuseon Näkyväksi neulottu-näyttely.

veijo

Liisa Hietanen: Weijo

 

 

 

16 Responses to Näyttelyvuosi 2016

 1. UUna says:

  Mielenkiintoinen vuosi takana! Kävin yhteen aikaan paljon näyttelyissä, mutta nyt on jokin ihmeen luova tauko, toivottavasti taas helpottaa.

  Sinä kiertelit tosi laajasti ja näit paljon erilaista, mielenkiintoista taidetta. Hieno homma!

 2. rantakasvi says:

  Kiintoisia näyttelyjä on paljon, mutta kun matkailen nykyään aika vähän. Toisaalta tämä kirjoituksesi sai miettimään, että tulisiko lähdettyä useammin, jos kortin hankkisi.

 3. sirokko says:

  No jees, museoita ja näyttelyitä on kiva kierrellä. Olet ottanut kortistasi kaiken irti. Minä kiertelen kesäisin vain ilmaisnäyttelyitä 😦

 4. aimarii says:

  Olet taiteen suuri ystävä. Olen kyllä sen ennemminkin havainnut,
  Tuskin minulle on kortista hyötyä, sillä en juuri liiku siellä päin, missä näyttelyt ja museot ovat. Kyllä joskus katsomaan menen, kun kohalle sattuu.

 5. Monipuolisesti olet kierrellyt ja kuten sanoit joku antaa enemmän kuin toinen, sen huomaa näistäkin. Mutta kyllä se kortti antaa paljon sinulle. Kyllä minäkin käyn ainakin joskus,reissuilla varsinkin vaikka täälläkin olisi ihan yllinkyllin kun saisi aikaiseksi.

 6. maahinen says:

  Kim Simonsson, Rut Bryk ja varmaan muutkin näyttelyt, vaikuttivat kuvien perusteella mielenkiintoisilta.
  Museoissa ja taidenäyttelyissä on varmaan ihanaa kierrellä. Minä tyydyn lähinnä oman kaupungin kirjasto- ja kulttuuritalomme näyttelyihin.
  Niin harvoin pääsen reissuun, kun asumme täällä Pirun ja Palokärjen kotinurkilla ja matkat on pitkät :-DD

 7. Maarit says:

  Hienoissa näyttelyissä olet ehtinyt käydä, kaks alimmaista on mielenkiintosen näkösiä 🙂

 8. Tuija / Pikkurilli says:

  Voi kun hyviä näyttelyitä, joihin en itse mennyt! Esim. Ruth Bruk, selittelin itselleni, että Espoo on niin kaukana :-/ Sentään Kusaman olen nähnyt pariin kertaan. Olin äskettäin menossa, mutta kauhea ryysis aulassa ahisti. Viikolla on onneksi hiljaista.

  • susupetal says:

   Ihmeen helposti sinne Emmaan pääsi bussilla, itsellänikin oli hiukka se ajatus, että espoo..far out.
   Viikolla minäkin käyn noissa ääyttelyissä, muuten ei pärjää ahdistumatta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: