Loppukesän päiviä

Selkä pakottaa liikkumaan, lonkka kieltäytyy. Tasapainoilua aktiviteettien ja levon kanssa viime viikot. Tuttu juttu, säryt ja rajoitukset aaltoilevat, tulevat, menevät. Sitten joskus.
Olen oppinut kärsivälliseksi.

Ystävä vie minut Porvooseen höyrylaivan kyydissä. Matka on levollinen, aikaa vievää, mukava. Porvoon mukulakivet saavat kropan huutamaan hoosiannaa moniäänisesti ja lujaa. Muutama pakollinen huilipäivä.

О О О О О О О О О О О О

Sovittu reissu ystävän kanssa Tampereelle katsomaan Andy Warholin julistenäyttelyä Tampere-talossa (auki 25.8. asti). Lipuntarkastaja kertoo, että näyttelyssä saa kuvata mielellään. Töitä on hengästyttävä määrä. Onneksi myös penkkejä, joilla istua.

О О О О О О О О О О О О

Muumimuseo on laaja, viehättävä, elämys. Tampere-talo on hieno paikka.

О О О О О О О О О О О О

Hämeenkatu on myllätty tulevia raitovaunukiskoja varten. Koko Tampere on rakennustyömaata. Tamperelaiset rakentavat, Turku hävitti raitiovaunut 1970-luvulla.

О О О О О О О О О О О О

Lepoa, lepoa, lepoa. Maha ei enää kestä lääkkeitä, pakko pitää niistäkin taukoa. Lääkäri toteaa tilanteen, palaan kotiin lepäämään. Olen kärsivällinen. Kieltäydyn ylimääräisistä tapaamisista, sovittujakin perun, lykkään, toteutan joitakin.

О О О О О О О О О О О О

Ystävä tulee Suomi-lomalle ja hänen kanssaan käymme katsomassa Sami Liuhdon Real Self-valokuvanäyttelyä antikvariaatti Sofiassa Helsingin keskustassa. Näyttelyn työt on koostettu Samin Instagramiin lataamista omakuvista. Erilaisia selfieitä, filttereitä käytetty tavalla, joita harvemmin näkee  sosiaalisen median omakuvissa. Samilla on Real Self, minulla sisäiset selfiet.
Näyttely on auki elokuun loppuun, suosittelen.

О О О О О О О О О О О О

Tuomiokirkon kryptassa ihailemme Helena Vaarin taide- ja kirkkotekstiilejä. Näyttely Neula siveltimenä on valitettavasti jo päättynyt.

О О О О О О О О О О О О

Kaj Stenvallin uusin näyttely No more pulinas on meneillään Galleria Brondassa, Helsingin Annankadulla, syyskuun yhdeksänteen päivään asti. Stenvallin omien sanojen mukaan: ”Huippupoliitikkojen pitäisi miellyttää kaikkia, mikä on paradoksaalinen tehtävä.” Tuota ristiriitaa Stenvall kuvaa maalauksissaan, katsomisen arvoinen näyttely.

О О О О О О О О О О О О

Taide ottaa voimille, käy jalkoihin, repii lonkkaa ja riivaa selkää. Istuminen tuntuu hyvältä. Helsingin Kissakahvila Helkatissa on talon puolesta karvaturreja. Ihana paikka, jonne voisi jäädä vaikka asumaan. Paikan suosio on kuitenkin niin suuri, että nukkumapaikkoja ei ihmisille löydy, kissoille kylläkin. Mikäli kiinnostaa kahvitella hyvässä kissaseurassa, kannattaa varata pöytä etukäteen.

О О О О О О О О О О О О

Lisää lepopäiviä. Ruoto alkaa olla sen verran parempi, että huomaan pitkästyväni. Mutta on maltettava. Elämä ei karkaa minnekään, ehdin kyllä mukaan, vaikka lepäisinkin jälleen muutamia päiviä.

О О О О О О О О О О О О

 

 

 

12 Responses to Loppukesän päiviä

 1. Maarit says:

  Kivut on elämää mullakin, onneksi vain toisinaan, kärsivällisyys hakusessa 🙂
  Hienoja taidenäyttelyitä oot kiertänyt.

  • susupetal says:

   Kesä on ollut aika näyttelypainoitteinen, Maarit, tuo Museokortti mahdollistaa lukuisat käynnit.

   Olen aika hyvin tullut toimeen kropan kanssa, satunnaisia särkyjä. Pitkään aikaan ei ole ollut tällaista kipujaksoa, pah. Vaan parempaan päin joka päivä.

 2. Millin says:

  Paljon olet mielenkiintoisissa näyttelyissä käynyt, lepo onkin jo tarpeen. Muumimuseossa olen itsekin käynyt ja vaikka mikään muumifani en olekaan, niin ihastuin näyttelyyn. Rentouttavia lepopäiviä sinulle!

  • susupetal says:

   Muumimuseo oli niin taitavasti sommiteltu, Millin. Siellä viihdyin ja pitkään.

   Jep, paljon olen kesällä kulkenut, nyt kroppa vaatii lepoa.

 3. Elegia says:

  Kulttuuripainotteista kivuista huolimatta. ❤ Ikimuistoisia kohteita, pakko todeta että Helsinki on aika kiinnostava ja kaunis!

 4. Cara says:

  Paljon olet nähnyt kesän aikana, hyvä, että kivut antoivat periksi sen verran. Tuo siltakuva on niin upea, vesi siellä alla houkuttaa…

 5. Saassa says:

  Julistenäyttely oli varmaan mielenkiintoinen, sisäiset puhuttelevat selfiesi kävin linkistä katsomassa. Stenvallin työt ovat aina yhtä mielenkiintoisia ja huvittaviakin. Ja tuo kissakahvila,
  ollappa täälläkin. Noh, onneksi on oma kissakahvila aamukahvilla.

  Harmi vaan nuo sinun kipusi. Vievät voimat ja rajoittavat liikkumista. Kipua on pirullista potea kauan. Toivottavasti pian helpottaa.

 6. riittakoo says:

  Tosi kurjaa sinulla tämä kipujakso, keskellä kesää vielä. Mutta eihän se lupaa kysy. Minulla on nyt jatkuva nivelrikkokipulääke ja sitten vielä nivelrustolääke – olen ihan kuin toinen ihminen 😉 En ehtinyt Warholin näyttelyyn, Tampere muka niin kaukana. Törmäsin yhdessä blogissa bloggaukseen, jossa on paljon kuvia. Rohkenen laittaa linkin tänne, jos vaikka jotain muutakin kiinnostaa: http://oliaika.blogspot.com/2019/08/lumous-joka-ei-koskaan-katoa-andy-warhol.html

  Paljon on pääkaupunkiseudullakin nähtävää… Kiitos taas vinkeistä. Kun vaan ehtisi. Mukava, että elämyksiä olet kuitenkin kerännyt kaikesta kivusta ja särystä huolimatta. Mukavaa viikonloppua.

  • susupetal says:

   Pitääkin kysellä sinulta tuosta lääkityksestä, kun tapaamme, Riitta.

   Kiitos linkistä, kävin katsomassa kuvia ja sain uuden kierroksen tuosta mahtavasta näyttelystä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: