Puhdistus

Tällä viikolla oli pakko siivota, ystävä oli tulossa viikonlopuksi yökylään. Hänen takiaan ei olisi tarvinnut raataa, itseni takia sen tein.
Että edes joskus olisi puhdasta.

Onneksi olen aika siisti ihminen. Yleensä puhdistamiseen riittää imurointi, pölyjen pyyhkiminen ja kylpyhuoneen kuuraaminen. Joskus satunnaisesti heilutan märkää rättiä keittiön kaakeleissa.

Aikanaan, kun vielä oli kuukautiset, iski neljän viikon välein kiukku ruokota koti kertarysäyksellä. Muutuin pirttihirmuksi, joka Jake LaMottan raivolla iski tieltä kaikki pölyt, roskat, likatahrat.
Perheenkin ulkoistin silloin muihin maisemiin.

Valitettavasti kuukautiset loppuivat, äitini tavoin, jo hieman yli kolmikymppisenä ja nyt olen elänyt yli puolet elämästäni ilman motivaatiota siivoamiseen.
Olen pärjännyt ihan hyvin.

***

Viikon 45 krapusanat ovat märkä, muuttua, yökylä.

Krapu on otsikko mukaan luettuna 100 sadan teksti. Viikon krapusanat ilmestyvät sunnuntaisin Caran ja minun blogissa. Sanojen ei tarvitse olla perusmuodossaan kirjoituksessasi.
Jätä krapusi linkki joko Caran tai minun blogiin, blogeistamme löydät myös osallistujalistan.
Kiirettä kravun kirjoittamisella ei ole, koko viikko on aikaa.

OSALLISTUJAT

Cara

Der Seidenspinner

Saassa

Elegia

riitta k

Aimarii

Maarit

anli itse

 

 

 

 

 

 

22 Responses to Puhdistus

 1. Cara says:

  Olen huomannut aivan saman, kuukautiset antoivat ryhtiä siivoamiseen, silloin oli kerran kuukaudessa todella puhdasta. Huusholli pysyikin perussiistinä koko ajan. Nyt pitää odottaa inspiraatiota välillä pitkään tai sitten vihjaista jotenkin kiertoilmaisulla miehelle, että imurointi olisi paikallaan.

  • susupetal says:

   Jep, tuo perussiisteys pysyi suht hyvänä silloin aikoinaan.
   Mutta onneksi oma siisteyskäsitys on muuttunut vuosien varrella 😀
   Toivottavasti mies ymmärtää kiertoilmauksesi, Cara 😉

 2. Saassa says:

  Heh. La Mottan raivolla😊 Ikä tuo onneksi helpotusta moneen. Mikään ei juuri ole enää niin ehdotonta, kuin nuorempana. Itse siivoilen pienissä erissä, suursiivoukset ovat jääneet. Motivaatio niihin on onneksi ohi. Ja niin kuin hienosti toteat, siivoat itsesi takia.

 3. Elegia says:

  Minäkin tunnustaudun perussiistiksi eli periaatteessa siivoilu ei vaadi ihan kamalia toimenpiteitä. Eipä vain ole hillojen suomaa siivousragea minulle suotu. Korkeintaan hieman itkeä tillautan kuukautisten aikana, mutta noin muuten ei tapahdu mitään – ei myöskään siivousrintamalla 😀

  Ihanan hauska krapu 😀

  Mukana taas:

  https://elegiassilence.blogspot.com/2019/11/tuskaisia-parahduksia.html

 4. Maarit says:

  Aika pitkään tuli tehtyä viikkosiivous, matot ulos ja sitä rataa…sitten parin viikon välein. Nyt matot ulkoilee muutaman kerran vuojessa 🙂
  Blogissa jotain pitkästä aikaa.

  • susupetal says:

   Jestas, minun mattoni eivät pääse juuri milloinkaan ulkoilemaan, Maarit!
   Ennenhän mattoja todellakin tampattiin viikoittain, mutta käsittääkseni tapa oli sitä perua, jolloin joka huushollissa ei ollut imuria. Sitkeä tapa, joka piinasi minuakin lapsena 😀

 5. aimarii says:

  Vähän pakkopullaa siivoaminen on minulle. Aina tuppaa löytymään mukavampi vaihtoehto. Tuttua kyllä minullekin, että siistin kotia hieman enemmän, jos odotan vieraita tai joskus harvoin sytyn siivousintoon. Silloin tulee perusteellista!
  Mutta se jälkifiilinki, kun on saanut kotinsa siistiksi, on sanoin kuvaamattoman hieno.
  Tekee mieli palkita itsensä kukilla.
  Mukavan jutun kehittelit tällä kertaa minulle vähän kinkkisistä sanoista.
  Tosin omanikin on valmis.

 6. Jael says:

  Olispa robotti joka hoitaisi kaiken siivoamisen.l. Hyvä krapu taas.

 7. Birgitta says:

  Hauska kraputeksti. Silloin onkin tehokkainta siivota, kun joku on tulossa kylään. Muutenhan mullekaan ei iske edes kuukausi-innostusta, pidempään menee ennen kuin hermo katkeaa. Mutta kun tavaroilla on paikkansa ja silloin tällöin huiskaisee harjalla keittiön lattiaa ja pölyrätillä pintoja, niin ihan hyvin sujuu. Tai voi olla, että näin hyvältä tilanne vaikuttaa talviaikaan ja keväällä näkee miten kamala siivo meillä todellisuudessa onkaan, heh heh.

  • susupetal says:

   Tämä vuodenaika on niin armollinen kodille, Birgitta, kaikki näyttää niin kauniilta ja lämpimältä kynttilän valossa ❤
   Kevään matalalla paistava aurinko on armoton….huh!

 8. anli says:

  Jos saan innostuksen huonekalujen siirtelyyn niin silloin tulee siivottua perusteellisemmin. Nuorempana huonekalut vaihto paikkaa aika usein, nykyään paljon harvemmin. Mies kielsi makuuhuoneen sänkyä siirtämästä senttiäkään, miksiköhän. Hah! Yöpöydät siirtyilevät senkin edestä. Mukava krapu!

  • susupetal says:

   Huonekalujen siirtely on sellaista, mikä ei ole koskaan oikein valjennut minulle, anli! Mutta silloin todellakin tulee varmaan siivottua hiukan perusteellisemmin.

 9. Der Seidenspinner says:

  Voi, minun mielestäni ystävän vierailu on aina hyvä syy siivota. Oletpa aikaisin päässyt pälkähästä 🙂 Minulla ei valitettavasti ole mitään siivousintoa niinä päivinä. Yleensä vain kiukuttelen ja itken ja suunnittelen laittavani köyden kaulaani…(mustaa huumoria)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: