Saturday Classics 050920

 

Queeniltä voisi valita minkä tahansa kappaleen soitettavaksi täällä klassikoissa. Valinnan vaikeutta, mutta sain homman tehtyä ja soitan todellakin vain yhden kappaleen bändiltä.

Love of My Life on Queenin älppäriltä A Night at the Opera (1975). Kaunis kappale, josta aikanaan ajattelin, että sitä voisi soittaa hautajaisissani, mutta tehkööt jälkipolvi mitä haluavat.

Tänään lauantaina tulee YLE Teemalta Queenia, joten katsomaan!
Klo 21.27 musavideo The Show Must Go On
Klo 21.31 viime vuonna valmistunut dokkari Queen & Adam Lambert: The Show Must Go On. Katsoin tuon dokumentin jokin aika sitten Netflixistä, suosittelen!
Illan päättää klo 22.57 Queenin konserttitaltiointi Live at the Rainbow vuodelta 1974.
Ohjelmat ovat myös nähtävissä Areenassa parin kuukauden ajan.

***

Muita tämän päivän klassikoita löytyy täältä.

 

16 Responses to Saturday Classics 050920

  1. Sus' says:

    Budabestin ja Wembleyn keikat kasarilla, onneksi ne on nauhalla, todellakin hillittömän nousukiidon huippupisteessä olivat silloin, jengi söi suoraan Freddien kädestä. Ehkä karsimaattisin ihminen ever, siis stagella.
    Kipale on kaunista himmailua, klassista musaa ovatten nämäkin sällit kuunnelleet oman annoksensa.
    LAuri Porra sanoi hyvin yhdessä dokkarissa: -Heavy metallin/-rockin alkujuurta jos haluaa kuunnella niin Wagneria lautaselle=) Blackmore/Lord (Deep Purple, Rainbow) ovat kuunnelleet Bachinsa, toinen klasarimies jolta napattu riffejä ihan sellaisenaan heavy-musaan.

    Kun musaa voi tehdä vain 12 erilaisella äänellä (plus eri sävelkorkeudet) niin aika monta erilaista yhdistelmää saa, ja vaikka yhdistelmä olisi samanlainen niin rytmitys ja erillaiset soittimet ja kuulostaa taas ihan uudelta=)

    • susupetal says:

      Freddie oli kyllä kuningas, Sus’, niin uskomattoman monipuolinen laulaja, Queenin biisithän ovat genreissä laidasta laitaan ja aina taipuu Freddien ääni sopivaan vireeseen.

      Bachia ja bluesia, niistä on hyvät biisit tehty.

  2. aimarii says:

    Kyllä minä Queenin muistan, vaikken ihan heidän fani silloin ollutkaan.
    Tämä valintasi oli mukavaa kuunneltavaa.

  3. riitta k says:

    Tämä oli kaunis ja herkkä.

  4. Cara says:

    Osui ja upposi, Muistan kyllä Queenin. Nyt kuuntelen ja poraan: Love of my life, don’t leave me!

  5. timokytta says:

    Kaunis kappale ja levyäkin on tullut paljon kuunneltua, vaikka Bohemia ja Best friend jäi enemmän mieleen. Katsottiin hiljan se Queen-leffa ja tuli taas muistutus miten hienoa musaa tekivät. Pitääpä tsekkailla Areenaa näistä mainituista.

    • susupetal says:

      Bohemia nyt onkin se suurin klassikko tuolla levyllä, Timo, mutta tämä biisi on aina koskettanut minua.
      Kannattaa kyllä tsekata Areenasta nuo jutut.

  6. Lepis says:

    Komea biisi! Kuuntelin pariin otteeseen pitkästä aikaa 🙂 Sopisi todella hyvin hautajaismusiikisi. Dokkarit jäi nyt sattuneesta syystä (pavut taas) katsomatta, mutta meni ne tuonne digiboxiin odottamaan päivää parempaa. The Show Must Go On on toki nähty aiemmin. Adam Lambertin näin Queenin kanssa silloin muutama vuosi sitten Hesassa. Pienellä ennekkovarauksella konserttiin menin, mutta turhaan huolestelin. Kyllä Adam niin hyvin veti Queenin biisejä että Freddiekin olisi ollut pojasta ylpeä. Vertaamaan ei kannatta alkaa. Se konsertti oli Adam ja Queen ja 80-luvulla nähty Queen Denverissä oli toinen stoori. Edelleen kyllä surettaa Freddien kohtalo. Olin Jyväskylässä käymässä ja muistan tuon kuolinpäivän tosi hyvin.

    Queenia pitääkin saada klasareissa aina tasaisin väliajoin 🙂

  7. Der Seidenspinner says:

    Voi miten hauska krapu! Minäkin tykkään erilaisista listoista. Onneksi nyt ei sentään ärsytä. Vaikka ihan vähän huono kielipääni….

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.