Ärsyttävää

Kaikenlaiset listat ovat mukavia, joten ajattelin kirjata ärsyttäviä asioita-listan.

Vuoden ärsyttävin ääni on sillä naisella, joka piipittää Ylellä Pelasta pörriäinen-kampanjassa. Lässyn-lässyn-lässytystä. Pörriäisiä vastaan minulla ei ole mitään, kyllä ne voidaan pelastaa, mutta suoraan sanoen sen naisen äänen kun kuulee, niin tekisi ensin mieli nitistää se ääni ja sitten ne pörriäiset.

Vuoden ärsyttävin ilmiö ovat maassa lojuvat suojamaskit. Niitä on etenkin bussipysäkeillä, juna-asemilla ja muilla seisakkeilla. Samoissa paikoissa, joissa täällä Helsingissä on myös roskiksia.

Vuoden ärsyttävin havainto on, että koronakilot eivät ole huuhaata.

Vuoden ärsyttävin oivallus on, että vuotta on vielä niin paljon jäljellä, että listalle tullee lisää ärsyttäviä asioita.

***

Krapuilu alkoi viime sunnuntaina ja osallistujia oli mahtava määrä, kiitos kaikille ❤

Viikon 37 krapusanat ovat pelastaa, paikka, ärsyttävä.

Krapu on oma otsikkosi mukaan luettuna 100 sadan teksti. Viikon krapusanat ilmestyvät sunnuntaisin tässä blogissa.
Sanojen ei tarvitse olla perusmuodossaan kirjoituksessasi.
Jätä krapusi linkki blogiini. Cara pitää taukoa kravuista, joten minun blogistani löydät osallistujalistan.
Kiirettä kravun kirjoittamisella ei ole, koko viikko on aikaa.

OSALLISTUJAT

riitta k

BLOGitse

Aimarii

anli itse

Sus’

Repu

AilaKaarina

Uuna

Aina

 

39 Responses to Ärsyttävää

 1. riitta k says:

  Hah, minulta on kaksi ensimmäistä ärsytystäsi mennyt ohi. Pörriäisnaista en ole kuullut enkä maassa lojuvia maskeja nähnyt – enhän minä missään ole käynytkään. Koronakilot kannattaa unohtaa, joulukin tulee, ja joulusuklaat! Ärsytyksen aiheet eivät lopu, uskon niitä itsellenikin kertyvän lisää.

  Tämän päivän ärsyyntymisestä, huumorimielellä. https://digi-passions.blogspot.com/2020/09/krapu-vko-37-elainrakkautta.html

 2. BLOGitse says:

  Voi Susu, pörriäisnainen on ihana! Hänen luontojuttunsa radiossa on mahtavaa kuunneltavaa. Tykkään kun hän tarinoi pörriäisten tansseista ja ruokailuhetkistä.
  Minä jatkan tarinoitani ’rikos vai ei’-maailmassa…Olenkohan kuunnellut liian monta dekkaria tänäkin kesänä!?!
  https://blogitse.com/2020/09/06/krapu-37-pelastakaa/

 3. Takkutukka says:

  Ärsyttää, kun ei ole ärsyttänyt mikään, mitä nyt nuo iloisen kuvasi pahansuovasti katsovat ampparit, – ajatuksena siis! Vaan vielä on vuotta jäljellä…

 4. Elegia says:

  Pörriäiset pitää ehdottomasti pelastaa, mutta ehkä sen Ylen piipittäjän voisi pistää vaihtoon tai kierrättää vai mikä nyt onkaan IN ja HOT. En ole onneksi häneltä ääninäytettä kuullut ja toivottavasti tilanne säilyy samana 😀 Sinun kuva ei ärsytä yhtään, silmä lepäilee siinä ja kuvittelee pölyttäjän pörinän.

  Ja muuten taas sama universaali ilmiö: täälläkin muiden roskien kaveriksi teidenvarsille ovat ilmestyneet maskit ja muovihanskat. Joskus Koronan alkuaikoina yltiöpositiivisesti ajattelin, että olisko tässä joku wake up call ihmisille ja luontoa alettaisiin kunnioittaa, mutta gaggelsbergin marjat vaan taas.

  Nämä ärsytyslistat ovat oikeastaan aika voimaannuttavia (ärsyttää muuten tuo sana “voimaannuttava”, mutta silti nyt käytän sitä) – on terveellistä joskus päästellä.

  Krapusanat on pantu muhimaan alitajuntaan!

  • susupetal says:

   Onneksi se ääni ei kuulu sinne asti, Elegia!

   Ajattelinkin, että tuo maskien maahan heittäminen on universaali ilmiö, helkkari soikoon. Eilenkin laskin melkein kymmenen maskia maassa, kun käveltiin Lainakoiran kanssa. Ja juu, noita kertakäyttöhanskoja näkyy myös.
   Ihminen on kyllä toisinaan niin outo.

   Voimaannuttaa….joo, se sana menee äsytyslistalleni!

 5. aimarii says:

  Ei minuakaan maassa lojuvat maskit, eikä pörriäisnainen ärsytä. Syystä, että, telkkaa en katso ja maskeja täällä ei loju missään. No, kiloja vain nyt tuppaa tulemaan, ei auta, vaikka ärsyttäis.
  On muuten hiukka päänvaivaa aiheuttavat antamasi sanat. Ei ole vielä syttynyt lamppu.

  • aimarii says:

   Jonkinlainen haalea lamppu syttyi ja krapuni on syntynyt

   • susupetal says:

    Onneksi siellä ärsytys pysyy poissa, Aimarii,, pohjoisen ihmiset lienevät siistimpiä kuin täällä etelässä. Tai sitten täällä on vaan niin paljon porukkaa, että joukkoon mahtuu noita roskaajia.

    Päänvaivaa nämä krapusanat aiheutavat minullekin!!

 6. anli says:

  Pelasta pörriäinen on ihan ok, onneksi en kuullut sitä radioääntä. Erään nuoren naisen narisevan selostuksen kuulin kuitenkin eräänä päivänä radiosta ja se kuulosti tosi ärsyttävältä. Miksi nuoret naiset ”narisee” puhuessaan…?

  Tässä mun Ärtsy Krapuni
  https://omaverstas.blogspot.com/2020/09/krapu-37.html

 7. anli says:

  Voi Susu, unohdin mainita että tuo pörriäiskuva on ihana.

 8. Sus' says:

  Kas tässä:

  https://sushuokailee.blogspot.com/2020/09/krapu-37-kuulumisia.html

  Nuo ärsyttävyydet kampanjoissa on tosi huonoja juttuja, huomio kiiinnittyy ihan väärään asiaan. Vaan korvasta sisään toisesta ulos, paitsi jos jää pörräämään välille niin sit ahdistaa…iiikk!!

  • susupetal says:

   Totta, Sus’, itse kampanjassa ei ole mitään vikaa, huomio vaan kiinnittyy (minulla) väärään asiaan eli siihen ääneen.
   Onneksi ei sentään pörrää korvien välissä kamalan paljo 😀

 9. Repu says:

  Minulla kilot ovat vähentyneet, kun poteminen vei ruokahalun 🙂
  Krapu täällä https://repukirjoittaa.blogspot.com/2020/09/krapu-37.html

 10. AilaKaarina says:

  Ihana pörriäiskuva 🌹👍. Ja ärsyyntymisen syy mullakin on nuo maskit maassa! Ei, se suorastaan välillä raivostuttaa! Mutta oma tarinani tuli valmiiksi, jota saatan, kuten aina, jälkikäteen vielä hioa, mutta sisältö pysyy samana: https://pienettarinat.blogspot.com/2020/09/hajurako.html

 11. Uuna says:

  Nuo ärsyttämiskohteesi ovat todella ärsyttäviä, vielä voisi lisätä muutaman, mutta käsittelin sanoja nyt omalla tavallani. Ja niinhän tietysti on tarkoituskin. Kiitos taas mielenkiintoisista sanoista.

 12. Lepis says:

  Pörriäistä en ole kuullut, mutta maskit roskaa turhaan! Ja ne koronakilot ovat kyllä totisinta totta ja eivät lähde millään liukenemaan! Saakeli kun ärsyttää!

  • susupetal says:

   Olen kyllä edelleen hämmästynyt näistä koronakiloista, Lepis, mistä ihmeestä ne ovat tulleet ja miksi ne eivät millään katoa!!!

   • Lepis says:

    Sama täällä. Toki ne tuli silloin keväällä kun joutui nököttämään tässä koneen ääressä aamusta iltaan ja liikkuminen pysähtyi seinään. Mutta miksi ne ei lähde putoamaan pois nyt kun ollaan taas normaalissa arkiliikeessä. Oikeastaan edelleen lisääntyy. Tosin multa on kyllä vähennetty kaksi kokonaista tyroksiinia tämän vuoden aikana pois, niin sekin saattaa vaikuttaa.

    • susupetal says:

     Maaliskuussa minullekin tuli, mutta sen jälkeen olen kävellyt päivittäin kymmenisen kilsaa, kun Lainakoira on ollut täällä. Eihän tässä ole mitään järkeä!!!!!!

 13. Aina says:

  Maalla ja kaupungissa on erilaisia ärsykkeitä. No pörriäiset haluan pelastaa, ne ovat tarpeellisia, mutta ääni…hm. en ole ajatellut.

  https://ainokainen8.blogspot.com/2020/09/riesat

 14. Birgitta says:

  Mä en tiedäkään tuota pörriäisnaista, joten olen saanut olla ihan rauhassa läpi kesän. Mutta hengityssuojia olen nähnyt heitettynä reittien varrelle. En ymmärrä.

 15. timokytta says:

  Maskeja näkyi maahan heitettynä jo Vaasassakin asti, vaikka täällä pidetään niitä tosi vähän. Itsekin käytän vain viikottaisella Prisma-käynnillä ja oon suunnilleen ainoa kaupassa… siis maskillinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: