Saturday Classics 100421

 

Runoilija, kirjailija, lauluntekijä ja sarjakuvapiirtäjä Shel Silversteinin (1930-1999) yhteistyö amerikkalaisen bändin Dr Hook & The Medicine Show (vuodesta 1975 lyhennettynä Dr Hook) yhteistyö tuotti monia hittejä. Silverstein kirjoitti kappaleita myös muille artisteille, esim. Johnny Cash (A Boy Named Sue) sekä sävelsi myös elokuvamusiikkia.

Dr Hook & The Medicine Shown ensimmäinen suuri hitti oli Sylvia’s Mother vuodelta 1972. Silversteinin käsialaa olivat bändin ekat älppärit, mukana esim. hitit The Cover of The Rolling Stone (1972) ja Ballad Of Lucy Jordan (1974), josta Marianne Faithfull on tehnyt ikimuistettavan coverin.

Dr Hook hajosi vuonna 1985.

Muita ikimuistoisia biisejä täällä.

 

12 Responses to Saturday Classics 100421

  1. Crane says:

    Kuuntelin Fauthfulin versiota, ihan heittäen siirryin nuoruuteen 70-luvun alkupuolelle. Kiitos näistä sinun klassikoista, on mulle niin tuttuja, pakkaa välillä ihan vetistyttämään.

  2. Takkutukka says:

    Puskista tuli lavalle, mutta wau mikä paidanhelman heilautus,letkeä lantiokävely ja jammaileva rento meininki.
    Kiitos manageroinnista, hyvän fiiliksen pumppu, jota kuunnellessa alkoivat jalat itsekseen taputella parkettia;)

    • susupetal says:

      Tämä bändi tuo todellakin hyvää mieltä, Takkutukka! Ihan tarpeeseen tulee tänä(kin) päivänä, kun taivas mättää vettä, rakeita ja räntää.

  3. Sus' says:

    Ekassa oli jenkkihitin ainekset ja niin se sitten olikin, hienoa stemmalaulantaa ajoitain, tämän jenkit osaa hiton hyvin. Täällä vastaavat perustaa a acpella -orkkia. Rokki kuulostaa hyvältä kun on kunnon lauluharmoniat.

    Toka oli tuttu biisi.
    ja kolmannen MF-versiota tullut luukutettua. Kiitos tästä, tutkailenpa spotifystä enemmän.

  4. timokytta says:

    Mullekin toi toka oli tuttu, kuullut useampaankin kertaan, muttei ollut hajua bändin nimestä. Eli tykkäämisjärjestys 2-1-3. Hyvää infoa taas!

  5. Jael says:

    Tällä bändillä oli kyllä niin hyviä kipaleita, kuten tämä Sylvies Mother.

  6. Lepis says:

    Tosi kiva kun soitit Dr. Hookia! Yksi suuria suosikkeja ja jotain cd:tä löytyy tuolta hyllystä. Mahtava bändi ja musiikki on jotenkin hauskaa. Happy Sunday!

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.