Saturday Classics 110921

 

1970-luvun puolivälin paikkeilla. Tukholma. On pääsiäinen tai jokin muu juhlapyhä, opiskelija-asuntolassa ei ole muita kuin ystäväni, jota olen tullut tapaamaan. Muut opiskelijat ovat matkustaneet perheittensä luo.
Ystäväni on ostanut uuden levyn, Patti Smithin Horses. Hän vakuuttaa minulle, että tulen pitämään laulajasta, tulen repeämään innosta.
Totta.
Sen pääsiäisen aikana soitamme levyä taukoamatta, volyymit voi kääntää niin lujille kuin haluaa, kukaan ei häiriinny. Tanssimme ja hypimme pitkin asuntolan käytäviä. Juomme viiniä. Ja taas tanssimme.

Muutama vuosikymmen myöhemmin. Edelleen Tukholma. Ystäväni on ostanut meille liput Patti Smithin keikalle synttärini kunniaksi. Ennen konserttia istuudumme puun alle vihreälle nurmikolle, tasaamme pullon viiniä. Keikan alun lähestyessä nousemme ylös vaivalloisesti. Ei viinin vaan jäykkien nivelien takia. Alamme hihittää kompuroidessamme ylös.

Kaikki ei ole ihan niin kuin ennen.
Mutta tanssia aiomme tänäkin iltana.

***

Muita lauantaiklassikoita täällä.

 

14 Responses to Saturday Classics 110921

  1. Birgitta says:

    Kyllä Patti saa nivelet vertymään, vaikka se vähän vaatii omaakin ponnistelua 😀 Kävin ehkä 5 vuotta sitten hänen keikalla Tampereella, oli kyllä hieno keikka.
    Huippu taiteilija ja hieno levy!

  2. Sus' says:

    Hieno tuokiokuva!

  3. Jael says:

    Patti on kyllä mahtava artisti, kappaletta en muista kuulleeni.

  4. Lepis says:

    Ja tanssi jatkui Helsingin Musiikkitalossa taas vuosikymmen myöhemmin 😁 On se vaan aina hyvä! Tää on kyllä puhdasta magiaa!

  5. Takkutukka says:

    Hyvä te!! Mainiofiilis, hauska stoori, jota lukiessa alkoi jalkaa vipattaa. Nauru, viini ja volyymit kaakossa, elämältä se maistui ja tekee sen edelleen, joskin mainitsemiesi rajoitusten ehdoilla;)

  6. timokytta says:

    Olipas pitkä biisi, mutta aina kun tykkää jostain, niin kyllä pidempi on usein parempi. 👍🏻

    • susupetal says:

      Itsekin yllätyin, että tämä oli näin pitkä biisi, Timo. Ei se nuorena tuntunut yhtään pitkältä. Nyt ei ehkä enää jaksaisi tanssia koko kappaletta 😀

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.