Sydänleikkaus

Sairaalan vastaanottoaulan robotti kohotti kätensä tervehdykseen. Painoin kämmeneni robotin kättä vasten. Sormenjälkeni skannattiin, tarkastettiin laboratoriokokeet ja etten ollut syönyt ja juonut. Robotin toisesta kädestä sain rintaani kiinnitettävän lätkän, joka vilkutti vihreää valoa.

– Pärjää.

Käännyin ympäri, mutta en nähnyt puhujaa. Robotit oli ohjelmoitu mykiksi, jotta potilaat eivät kysyisi niiltä turhia. Kohautin olkapäitäni, olin näköjään hermostunut ja kuulin olemattomia. Leikkaus jännitti.

Reitti pukuhuoneeseen oli helppo. Riisuin vaatteeni, puin ylleni leikkauskaavun, vedin hiusteni suojaksi myssyn ja istahdin odottamaan. Oven yläpuolella oleva valo muuttui vihreäksi, ovi aukeni ja astuin leikkaussaliin. Robottilääkärit ja – hoitajat olivat leikkauspöydän ympärillä. Kaikki oli valmista sydänleikkaustani varten.

***

Viikon 5 krapusanat ovat pärjätä, lätkä, reitti.

Krapu on oma otsikkosi mukaan luettuna tasan 100 sadan teksti, ei enempää, ei vähempää. Viikon krapusanat ilmestyvät sunnuntaisin tässä blogissa.
Sanojen ei tarvitse olla perusmuodossaan kirjoituksessasi.
Jätä krapusi linkki blogiini.
Kiirettä kravun kirjoittamisella ei ole, koko viikko on aikaa.

OSALLISTUJAT

Cara

Kirsti

Ainakki

Riitta

Pasanen

Uggla

Aimarii

AilaKaarina

BLOGitse

Beate

anli itse

32 Responses to Sydänleikkaus

 1. Cara says:

  Kuulostaa tieteistarinalta, vaikka hyvinkin voi olla jo kohta todellisuutta. Kyllä minä kuitenkin kaipaisin vielä paikalle oikeaa ihmistä.

  Oma krapuni:
  https://caravaani.blogspot.com/2022/01/viikon-5-krapu-onnikalla-tampereella.html

 2. Maarit says:

  Aapuva, minun tuurilla robottiin tulis varppis oikosuluku 🙂

 3. Kirsti Kaija says:

  Huh, huh, Toivottavasti eivät robotit sentään ala yksin operoimaan. Robotin avustamassa leikkauksessa olen jo ollutkin. Mitä se sitten tarkoittikin 😀
  https://mummon-kirja.blogspot.com/2022/01/kunnollinen-poika.html

 4. Ainakki says:

  Tähän kait sitä ollaan menossa. Kauhea tulevaisuus!

  https://ainakki5.blogspot.com/2022/01/kilpailu.html#comment-form
  En tiedä tuliko tämä nyt oikein. Olen vähän uuno näissä asioissa. 😮

  • susupetal says:

   Joo, tulevaisuus voi hämmentää, Ainakki!

   Korjasin tuon linkin oikeaksi. Kommentillani tarkoitin, että lisäisit oman blogisi kommentointimahdollisuukin myös vaihtoehdon name/url, jotta muutkin kuin bloggerilaiset pääsevät kommentoimaan. Se kohta löytyy bloggerin asetuksista, kohdasta kommentit. Siellä on kohta, jossa kysytään, ketkä voivat kommentoida. Klikkaat sitä ja valitset siitä ylimmän vaihtoehdon eli KAIKKI, Sitten tallenna.

   Laitan tämän saman ohjeen blogiisi.

 5. Takkutukka says:

  Dystopiaa vai utopiaa?? Kyllähän tänä päivänä saa aikasen aktiivinen olla, jos aikoo terveydenhuollon edustajan kanssa kasvokkain päästä..
  Jäi krapuasi lukiessa huvittamaan nuo joku vuosi sitten kuulemma ikäihmisten iloksi hankitut suloiset hyljerobotit, joita ei kuitenkaan voitu vanhusten syliin antaa, etteivät menisi rikki, – elämä on….

  • susupetal says:

   Olisin itsekin halunnut sellaisen hylkeen, kun näin niitä telkkarissa, Takkutukka! Eihän niitä nyt saa vanhukset rikkoa…
   Niinpä, utopiaa tai dystopiaa, jäänee nähtäväksi…

 6. riitta k says:

  Hurja tulevaisuuden visio. Mutta ennen robottihenkilökuntaa olemme tilanteessa, jossa lääkärit ja sairaanhoitajat eivät puhu suomea kuin pari sanaa. Kommunikointi potilaan kanssa siis täysin mahdotonta.

  Oma krapuni:
  https://floral-passions.blogspot.com/2022/01/krapu-w-5-maajussi-farmer.html

 7. Ei kauheasti inspiroi luomasi kuva tulevaisuudesta

 8. Päivitysilmoitus: Pahinta ja parasta? | sanapasanen

 9. runopasanen says:

  Yritetään pitää sydämistämme huolta, etteivät joudu robotoitavaksi :D. Robotti on varmaan hyvä renki, mutta vaikea on (meidän sukupolven) isännäksi sitä hyväksyä.

  Pahinta ja parasta?

 10. uggla says:

  Toivottavasti ei joudu koskaan sydänleikkaukseen.

 11. Jael says:

  Huh huh, noin kai se tulevaisuudessa menee, ja nytkin jo jossain määrin. Sydämelliset terveiset.

 12. aimarii says:

  Huikea visio tulevaisuudesta. Tähän suuntaan maailma makaa. Yhä enemmän robotit hoitavat ihmisen hommia, mutta luulisi siltä vielä empatian ja hoivaamisen vietin puuttuvan. Operaatiohan on tekniikkaa. Mainio krapu.
  Minä tein juuri oman krapuni.

 13. Huh, mikä dystopia!!! Toivottavasti ei koskaan toteudu. Tässä oma Krapuni: https://pienettarinat.blogspot.com/2022/01/sisaruus.html

 14. BLOGitse says:

  Rakastan robotteja, etenkin tanssivia!!! Myös hyppivät ja loikkivat hymyilyttää…
  Toivottavasti sydänleikkaus meni ok ja robotit hoiti tehtävänsä oikein. Nukutuksessahan ei tiedä mitä leikkaussalissa tapahtuu 🙂 Jospa sinne hiipii joku ihmisohjaaja, joka määrää tai on jo etukäteen ohjelmoinut robotteja.
  Saa nähdä mihin ja miten ihmiskunta robotteja kehittää. Koska sodiltakaan ei voida välttyä niin ehkä joku idiootti oikeasti haluaa kehittää pahoja robotteja. (niitä taitaa jo olla)
  Kiitos mielikuvitukseni herättämisestä! 🙂 Mutta oikeesti – olen robottifani!
  krapuni ja idea uudesta haasteesta. Innostuisikto sinä mukaan?
  https://blogitse.com/2022/01/31/krapu-5-aamupala/

  • susupetal says:

   Ainakin nukutus onnistui hyvin, BLOGItse, katsotaan nyt sitten, miten sydän pelittää. Toistaiseksi kaikki on mennyt hyvin.

   Noin muuten roboteissa on aina ollut mielestäni jotain viehättävää. Ehkä nuorena luetut kymmenet scifi-kirjat ovat vaikuttaneet asiaan.

 15. Beate says:

  Voi olla tuo joskus on totta. Vanhuksia hoitamaan tarvittaisiin ainakin robotteja. Säälitti niin katsoa Perjantaindokkarin filmi pari viikkoa sitten. Hoitajalla oli aikaa yhdelle papalle ja mummolle 15 min. Mitäpä siinä ajassa ehtii, ei niin mitään. Juttuseuraa yksinäiset vanhukset kaipaavat.

  Piti taas keksiä hempeä/surkea stoori krapuun, löytyy täältä
  http://varjoistavaloon.blogspot.com/2022/01/matkalla-pohjoiseen.html

  • susupetal says:

   Kunhan puhuvia robotteja saadaan enemmän, niin ehkä niitä sijoitetaan esim. vanhusten huoneisiin juttuseuraksi. Muuta henkilökuntaa tuskin lisätään.
   Vanhusparkoja, eikä käy kateeksi hoitajiakaan, tekevät työtään tuli hännän alla ja vanhusten kohtalot varmaan seuraavat mielessä kotiinkin, Beate.

 16. anli says:

  Robotteja vain sinne missä ei tarvitse kommunikoida ihmisten kanssa. Robotti voi olla renki ei isäntä. Loit kyllä aika hurjan skenaarion roborttikirurgista.
  Tässä Krapuni:
  https://omaverstas.blogspot.com/2022/01/krapu-5.html

  • susupetal says:

   Aina välillä tulee mietittyä mistä kaikesta jää paitsi sitten, kun aika joskus jättää, anli. Eli en usko sentään tähän skenaarioon omana elinaikanani.
   Sitten joskus ehkä…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: