Saturday Classics 260222

 

Brittiläisen Procol Harum-yhtyeen perustajajäsen pianisti-laulaja Gary Brooker menehtyi viikolla 76 vuoden iässä.

Yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat (linkit vievät kuuntelemaan) ensisinkku A Whiter Shade of Pale, Salty Dog, Homburg ja Conquistador. Valitsin soitettavaksi kappaleen Pandora’s Box Procol Harumin älppäriltä Procol’s Ninth vuodelta 1975.

Procol Harum esiintyi Ruisrockissa 1974 ja siellähän minäkin olin silloin.

Muita klassikoita täällä.

16 Responses to Saturday Classics 260222

  1. Birgitta says:

    Niin ne vuodet vie muusikoita. Tätä kaveria on tullut kuunneltua usein. Ja hauskaa, että nuorisokin on soitellut kalpeita biisejä jo vuosia 🙂

  2. Lepis says:

    Niin paljon komeaa musiikkia mahtui Brookerin matkan varrelle ja kurjaa että lähtö tuli, onneki jäi musiikki. Livesti en ole koskaan päässyt näkemään, joten vähän vihreenä tuosta Ruisrockin keikasta 🙂 Conquistadorin olisin soittanut, mutta muutin aamulla mieleni 🙂

  3. Sus' says:

    Hyvin jännä fiilis tässä biisissä, onhan se kyllä nimeltään pandoran laatikko, eikös Pandoralla ollut enempi sellainen torven tapainen josta se pahuus vlui maailmaan?
    Hyvä bänsi, kiva kun muistuti, täytyy laittaa muutamat biisit soittolistoille.

    • susupetal says:

      Pandoran miehellä oli ruukku, johon oli kerätty kaikki maailman vitsaukset ja uteliaisuudesta Pandora avasi ruukun ja niin paha leijui maailmaan. Näin se muistaakseni menee se taru.
      Procol Harumia kannattaa kyllä pitää soittolistalla, Sus’.

  4. Takkutukka says:

    Ajankohtainen kappalevalinta, sillä varsinainen Pandoran lipashan tässä on rävähtänyt auki!! Onneksi sisälle jäi tarun mukaan toivo, toislla avauksella!
    Tämä ei ollut tuttu, mutta tuota Whiter Shade of Palea on tullut kuunneltua senkin edestä;)

  5. aimarii says:

    En muistanut Procol Harum-yhtyettä nimeltä, mutta biisejään muistin nuoruudestani. Lähes hartaudella kuuntelin Pandoran lippaan ja pari muuta.
    Voi Pandora, mitä menit tekemään. Onneksi lopulta avasit uudelleen lippaan ja päästit myös toivon maailmaan. Sitä me tarvitsemme nyt ja aina.

    • susupetal says:

      Onneksi Pandora avasi lippaan uudestaan ja saimme sentään toivon myös maailmaan, Aimarii.
      Procolilla on kyllä paljon tuttuja kappaleita 60- ja 70-luvuilta.

  6. Jael says:

    Moni vanhempi muusikko viime aikoina vaipunut ikiuneen. White Side of Pale on tietysti tuttu, ihana klassikko, tätä kappaletta en tunne .

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.