Oppikirjasta

Muuri, joka rakennettiin muutama vuosikymmen sitten erottamaan Skandinavian maat Euroopasta, on pohjoisin ja nykyään ainoa ehjä muuri. Se kohoaa korkeuksiin Itämeren pohjasta ja kätkee sisäänsä ne harvat alueet, joissa ihminen vielä voi elää.

Ensimmäinen muuri rakennettiin yli sata vuotta sitten Välimerelle, seuraava syntyi halkomaan keski-Eurooppaa, mutta nuo esteet eivät pysyneet kauan pystyssä. Ilmastopakolaisuus sai kansat vyörymään kohti pohjoista, muurit murrettiin ja ihmiset ryhtyivät asuttamaan niitä alueita, joissa oli vielä mahdollista viljellä maata. Pakolaisten joukko kasvoi entisestään, kun metsäpalot tuhosivat Euroopan ja eurooppalaiset liittyivät pakenijoiden katkeamattomaan tulvaan.

– ote esikoululaisten oppikirjasta Tuhoutuva maapallomme sanoin ja kuvin (kuudes painos, v 2158)

***

kuva SusuPetal

Viikolla 38 on vuorossa jälleen kuvahaaste. Ei ole kolmea sanaa, vaan yllä oleva kuva. Katso kuvaa ja löydä siitä sadan sanan tarina. Älä anna minun tarinani johdattaa sinua, kuvasta löytyy paljon muutakin kerrottavaa.
Muuten ohjeet ovat samat tutut eli krapu on oma otsikkosi mukaan luettuna tasan 100 sadan teksti, ei enempää, ei vähempää.

Jätä krapusi linkki blogiini.
Kiirettä kravun kirjoittamisella ei ole, koko viikko on aikaa.

OSALLISTUJAT

Cara

AilaKaarina

Pasanen

anli

HPöllö

Äijä

Aimarii

27 Responses to Oppikirjasta

  1. Takkutukka says:

    Kuva on kiintoisa ja paljonpuhuva, mutta teksti saa kylmät väreet vilistämään pitkin …

  2. Cara says:

    Karmiva tulevaisuuden kuva. Jotenkin tuntuu, että aivan mahdollista sadan vuoden päästä, valitettavasti. Onneksi emme ole näkemässä.

    Oma krapuni:
    https://caravaani.blogspot.com/2023/09/viikon-38-kuvakrapu-kadonnut-kaupunki.html

  3. Kuva nosti nopeasti mieleeni vanhan luonnokseni, jonka muokkasin nyt Krapuhaasteeksi. Viime viikolla sain vasta perjantaina valmiiksi edellisen, kun nyt kirjoittaminen takkuaa kovasti, mutta nyt jo ekana haastepäivänä tämän tänne! Ihana tunne. Ja sinun Krapusi! Hui! Karmea tulevaisuus ihmiskunnalla edessä? Jotkut sentään väittävät, että uutta jääkautta kohti oltaisiin kuitenkin menossa! Enpä ole näkemässä ja täytyy vain toivoa, ettei sen enempää tätä lämpenemistä kuin kylmenemistäkään tapahtuisi. Tässä siis omani: https://pienettarinat.blogspot.com/2018/09/kaukaa-katseltua.html

  4. Hu, huh! Kun luonto mörähtelee, meidän on kuin pakko pistää silmät ja korvat hörölle ja ottaa opiksemme. Ei tässä auta muu kuin laittaa parasta pöytään ja näyttää ympäristöllemme.

  5. timokytta says:

    Hyvä ja karmiva krapu! Scifi-puolella näille sadan sanan jutuille on käytössä Raapale-nimi, tuo menis sinne Tähtivaeltajaan ihan täysillä muiden joukkoon ja on parempikin kuin useimmat siä. 👍🏻

  6. Päivitysilmoitus: Oudoksi muuttunut | sanapasanen

  7. runopasanen says:

    Jos maailman ”isokenkäisillä” olisi mielikuvitusta kuvitella vaihtoehtoisia tulevaisuuksia, niin ehkä dystopiat voisi välttää, mutta toivon mahdolliset näyttävät jäävän ”pienempien jalkineiden” varaan.
    Jos tuolloin on vielä esikouluja ja opetusta, niin ehkä on toivoa, että jotain uutta versoo tuhon jälkeen; se tuli mieleen ”rankasta” kirjoituksestasi ja vaikutti oman tekstini lopetukseen.

    Oudoksi muuttunut

  8. anli says:

    Kuva hätkähdyttää ja teksti visioi vielä karmeampaa tulevaa. Huh, toivottavasti käänne tapahtuu ajoissa. Tässä Krapuni.
    https://omaverstas.blogspot.com/2023/09/krapu-38.html

  9. HPöllö says:

    Pelottavalta kuulostaa. Muiden krapuja en ole vielä käynyt lukemassa, mutta oma mielikuvitukseni löysi kuvasta lohikäärmeitä ja termiittikekoja – niiden väliltä sitten satuilin tarinaani 🙂
    https://hpollonkrapula.blogspot.com/2023/09/harhoja-harhassa-krapu-382023.html

  10. Päivitysilmoitus: Vaikea reitti – Äijäblogi IV

  11. Äijä says:

    Ihminen on aina ollut etevä rakentamaan muureja ja linnoituksia. Mitä paremmat elinolosuhteet, sitä enemmän ja sitä pelottavampia…

    Minulle kuva kertoi tällaista:

    https://wordpress.com/post/juttelija.wordpress.com/6302

  12. Äijä says:

    hmph, taisi tulla joku hassu linkki. Jos se ei toimi, niin tämä sitten: https://juttelija.wordpress.com/2023/09/19/vaikea-reitti/

  13. Maarit says:

    Sinä olet lukenut tulevaisuuden oppikirjaa Susu : )

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.