Saturday Classics 300923

 

Torstaina oli todellisen sukupolvikokemuksen ekstaasia ja muistojen vuoristoradan kyydissä olemista. On kulunut 50 vuotta (huhhuh) siitä, kun albumi Juice Leskinen & Coitus Int ilmestyi. Juhlavuoden kunniaksi bändin alkuperäiset jäsenet, tietenkin Leskistä lukuun ottamatta, heittävät juhlakiertueen Coitus Int 50 Revival.

On The Rocks-ravintola Helsingissä oli enemmän kuin täynnä loppuunmyydyllä keikalla. Käristyskupoli sai hien valumaan vuolaasti, kun tanssi koko setin läpi. Ja minkälainen tuo setti olikaan! Loistava bändi Hauli Bros tykitti Coitus Intin kahdelta läpyltä biisejä ja biisien välissä Mikko Alatalo, Pena Penninkilampi ja Harri Rinne kertoivat muistojaan ja anekdootteja biisien synnystä ja tietenkin Juicesta. Uutta tietoa minulle oli, että Electric Light Orchestra vaikutti tyylillään kappaleen Kuopio tanssii ja soi jousisovitukseen sekä Marc Bolan ja T.Rex innoittivat kappaleeseen Imeläkivi.

On vaikeaa valita yhtä klassikkoa soitettavaksi, kun biisilista on näin komea: Juankoski, here I come, Odysseus, Panomies, Oo Raili, Hän hymyilee kuin lapsi, Heinolassa jyrää, Mä rokkaan, Jeesus pelastaa, Hengitä sisko, Mari, Suihke kainaloon, Elämässä pitää olla runkkua, Sotilaspoika jnejnejnejne. Keikka-albumin voi kuunnella kokonaisuudessaan täällä. Päädyn soittamaan Penan ja Mikon dueton Hän hymyilee kuin lapsi sekä Mikon esittämän Lähde takaisin.

Muita klassikoita täällä.

14 Responses to Saturday Classics 300923

  1. Luinkin tästä Hesarista, vai olit siellä. Hieno juttu. Niin tuttuja kappaleita, pidän jälkimmäisestä enemmän jostain syystä.

  2. timokytta says:

    Tuo tosiaan kuulostaakin hurjalta nostalgiaillalta. 😲👍🏻 Molemmat zipaleet on mulle sellaisia, joita ei Juicelta eka tulisi mieleen. Virkistävää. Jälkimmäinen oli vähän edes tuttu ja omaan korvaan parempi.

    • susupetal says:

      Tykkään näistä Coitus Intin levyjen kappaleista, Timo, eivät niin puhki soitettuja kuin jotkut muut Juicen kappaleista.
      Oli kyllä nostalginen ilta ❤

  3. Pisi Prkl says:

    Monta tuttua – ja hyvää – veisua platalla mutta nämä ovat mulle outoja. Ei kauheasti kolahtanut noin ensikuulemalta. Tiedätkö mistä tuo Coitus Int tulee ja tarkoittaa?

  4. Cara says:

    Nyt on nostalgista! Tuo porukka istui usein Tillikassa, itse muutin Tampereelle 1972, pähkäillen matematiikan ja tietotekniikan kaavoja yliopistolla.
    MUTTA kylmät väreet kulkivat kun kuuntelin tuota Hän hymyilee kuin lapsi, kiitos Susu.

    • susupetal says:

      Tillikka oli legendaarinen paikka, Cara, itse viettin siellä aikaa 80-luvun alussa.
      Tuo Hän hymyilee kuin lapsi on todella kaunis kappale.
      Kannattaa kuunnella koko revival-lp, linkki löytyy tuosta jutusta, niin saat nostalgisoida enemmänkin.

  5. Takkutukka says:

    Voi veljet, mikä tilaisuus, helppo samaistua vuoristoratamaiseen tunnevirtojen kohinaasi!! Juice on aina ollut yksi suursuosikeistani, kulumaton, joka tilanteeseen sopiva, armoitettu sanoittaja ja tulkitsija, paljon kuunneltu vaan ei puhkikulunut koskaan. Nostalgiaa, muistojen kirjoa, elettyä elämää…

    • susupetal says:

      Oli kyllä huikea ilta, Takkutukka! Vuodet eivät painaneet jaloissa (seuraavana päivänä ehkä hiukan…). Leskisen, Rinteen ja Alatalon sanoitukset ja sävellykset eivät kulu koskaan!

  6. Lepis says:

    Mahtoi olla huikea show! Kiva! Nämä on niin klassikoita! Täytyypä mennä kuuntelemaan koko albumi tubeen.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.