Saturday Classics 170224

 

Muusikko Jussi Raittinen kuoli kuluvalla viikolla 80-vuoden iässä.  Raittinen teki pitkän uran suomalaisessa musiikissa niin laulajana, säveltäjänä, sanoittajana ja ay-aktiivina. 1960-luvulla hän vaikutti The Esquires– ja The Sounds-yhtyeissä.

Suomen kansan laajempaan tietoisuuteen Jussi ja hänen veljensä Eero tulivat vuoden 1965 Euroviisukarsinnoissa kappaleellaan Tahdon saaren.

Jussi & The Boys-kokoonpano saavutti menestystä Syksyn Sävelessä vuonna 1974 kappaleella Metsämökin tonttu. The Boys-yhtyeessä soittivat lukuisat eri muusikot vuosien varrella.

Vuoden 1973 albumi Mä tahdon rokata löytyi myös aikoinaan omasta levyhyllystäni. Kappaleen Mä oon rock-kuningas sanat kattavat mukavasti sen aikaisen suomalaisen rock-skenen.

Muita klassikoita täällä.

9 Responses to Saturday Classics 170224

  1. Pisi Prkl says:

    Vähän liian kesyä rokiksi mielestäni. Aikanaan on ehkä ollut kovakin juttu. En vain muista sitä kun se oli ennen mun aikaa. Käsittääkseni kuitenkin pitkä ja tuottelias ura, siitä pisteet hälle(/heille).

  2. Takkutukka says:

    Voi että: tämä rautainen kaksikko istuu vahvasti varhaisteini-iän kultaisiin ja hilpeisiin muistoihin, jolloin heidän tahdissaan helmat heilahtelivat ja ballerinat paukkuivat, joten valinnastasi tuli lämmin ja ihana olo, kiitos!

    Oppikoulumme iäkäs rehtori oli tuolloin niin edistyksellinen, että salli kaksikon näyttää taitojaan keväjuhlissa lavalla, sillä toinen veljeksistä oli koulumme oppilas.

    Jussi Raittiselle ei kuin RIP ja kiitos, kun olit.

  3. No joo, uskon että heillä on ollut/ on oma yleisönsä, mutta minä en ole kuulunut heihin. Mutta kaikesta ei voi tykätä

  4. Lepis says:

    Suomiklassikko oli Jussi ja myös veljensä Eero! Mainioita viihdemiehiä ja esiintyjiä. Kerran olen Jussin tavannut ja konsertin nähnyt. Kova oli! Nyt Jussi pääsi saarellensa. Farewell!

    ps. Arvasin että laitat 😉

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.