Saturday Classics 150820

 

Harri Marstio (1957-2019) tuli koko kansan tietoisuuteen kappaleella Romany Violin, joka oli yhtenä raitana Pedro’s Heavt Gentlemenien älppärillä Tango Moderato (1982).
Elämänsä aikana Marstio levytti kymmenen pitkäsoittoa, lukuisia singlejä sekä esiintyi esim. Juice Leskisen, Pedron ym. levyillä.

Harri oli pitkän linjan keikkamuusikko. Hän kiersi ympäri Suomea eri kuppiloissa ja kapakoissa vuosikymmenien ajan. Oman bändinsä lisäksi Harri keikkaili duona ja triona esim. Safka Pekkosen, Ismo Laakson ja Nipa Niilolan kanssa.

Erikoisen näköiseksi Harrin kitaransoiton tekee se, että hän soittaa vasurina oikean käden kitaraa. Kitaransoiton kun aloittaa oikean käden kitaralla, niin miksi vaihtaa, kun on kerran oppinut.

Imusolmukesyöpä synkensi miehen viimeisiä elinvuosia. Rankat hoidot antoivat lisäaikaa, mutta syöpä uusiutui ja uusiutui. Lopulta Harri Marstio menehtyi sydänkohtaukseen ajaessaan autollaan tammikuussa 2019.

***

muita lauantaiklassikoita löytyy täältä

Muistojen albumista pari kuvaa Harrista ja koirastaan vuonna 1982

 

20 Responses to Saturday Classics 150820

 1. riitta k says:

  Marstiolla oli käheä ja rosoinen ääni. Nostalgiaa.

 2. Takkutukka says:

  Romany Violin, parasta ja ikiaikaista Marstiota! Ne kylmät väreet yksin kuunnellessa ja se yksi ainoa jaettu maailma parketilla…
  Makkaralle valahtaneista sukista kiitos:)

 3. Sus' says:

  Olin inttilomalla ja lähdin inttitutun luona käymään (oli hyvä kun oli kirjurina niin pystyi kirjoittamaan niinä litteroita eli lippuja, tuli käytyä muutman inttikaverin kotomaisemissa) Alavuudella ja siellä oli joku hotelli missä esiintyi ja me käytiin juomassa muutama olut, hyvä keikka!
  Loppuilta sujuikin sitten Kolmas Nainen -fiiliksellä pitkin maakuntaa;D

 4. Cara says:

  Yhdyn Takkutukan aatoksiin. Romany Violin tuo nostalgiaa ja minulle tietyn aian ja ihmisenkin elämästäni aina mileen. Mitä muistoja! Kiitos tästä, oli aivan mahtavaa kuunnella !!!

 5. Jael says:

  Mulle tämä oli tuntematon ,mutta hieno käheä ääni ja kappale.

 6. Maarit says:

  Marstiolla oli persoonallinen, tunnistettava ääni. Häneltäkin jäi jäljelle paljon kuunneltavaa.

 7. aimarii says:

  Yes! Tykkään Marstion äänestä, enkä sulje radiota (tai mitään muutakaan) jos tulee Romany Violin. Annan kuulua nytkin alusta loppuun.

 8. Lepis says:

  Niin kaiken sen kansa mieliin joka oli maissa vuonna 1992. Vieraaksi on Marstio jäänyt, vaikka joskus olen jossain livesti nähnyt. Komee ääni!

 9. timokytta says:

  Do diin! Marstio kuultu, ihan hyvä oli. Tuo aina ekana mieleen sen Bluesia Pieksämäen asemalla, jossa oli yhtenä vierailijana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: