Saturday Classics 290820

 

Kuulema kaikki hyvä loppuu aikanaan. Tai sitten ei.

Vajaa vuosi sitten tuli ostettua liput suomalaisen a cappella-yhtye FORKin jäähyväiskonserttiin Jäähallille. Konsertin piti olla toukokuussa 2020, mutta sitten korona, tiedättehän.
Ensin konsertti siirrettiin syyskuulle, sen jälkeen joulukuuksi.

Eli hyvä ei ole loppunut vieläkään! Vielä on jotain odotettavaa! Tai sitten korona, tiedättehän.

Olen ollut FORKin keikoilla jotain viisitoista kertaa eli jep, fanitan. Yhtye on ollut koossa pari vuosikymmentä, keikat myydään yleensä loppuun hetkessä. Viime vuonna porukka päätti lopettaa uransa huipulta, sen takia siis tuo jäähyväiskonsertti oli tulossa.

FORKin konserteissa ei ole soittimia, laulajat, joita on neljä, tekevät kaikki äänet itse niin kuin a cappellassa on tapana. Porukka esittää covereita laidasta laitaan: Rammstein, Britney Spears, Led Zeppelin, Lady Gaga, Guns N’ Roses, Coldplay, Madonna, Bonnie Tyler, Queen ja Pink Floyd vain muutamia mainitakseni.

Yhtyeen keikoilla yleisö elää vahvasti mukana. Porukka tanssii, hihkuu, laulaa, taputtaa käsiään ja keikan jälkeen on onnellisen euforinen olo.

Mikä parasta, FORK on jaksanut yllättää minut keikka keikan jälkeen. Tarjolla on aina jotain uutta ja ennenkuulumatonta, kuten showssa Revolution esitetty, Andrea Bocellin tunnetuksi tekemä, Con Te Partiro.

FORKin youtube-kanava on täällä, siellä on kattava kokoelma yhtyeen musiikkia.

***

Tämän lauantain muita klassikoita löytyy täältä.

 

 

21 Responses to Saturday Classics 290820

  1. Sus' says:

    Kyllä ihmisen palleasta, kurkusta, äänihuulista tulee kaikenlaista ääntä mitä ei ihan heti uskoisi, siis jotta kuuleeko oikein;D
    joku itäisten maiden kurkkulaulu on kyllä erikoisinta mitä olen kuullut, hoocee ördäystä;D

  2. timokytta says:

    Tämä sai Tarjankin pisteet tän lauantain lauluista! 😊 Luuli ensin laulajaksi Sarah Brightmania, eli on nämä Forkkilaiset kyllä huippuja. Meidänkin toukokuun liput siirtyi joulukuulle, toivotaan että toteutuu.

  3. riitta k says:

    Kiitos tästä Susu, aivan mieletön esitys! Minulle Bocellin tulkinta on liian makea. Laulukin on kovasti mieleeni.

  4. aimarii says:

    Tämä on upea esitys. Tykkään.

  5. Jael says:

    Upeasti vetävät tuon kappaleen ilman insrumentteja.

  6. Äijä says:

    Minäkin tänään soitin Con te partiron. Naapurini taival päättyi, ja hänen tyttärensä kysyi puolitoista viikkoa sitten, että olisiko mahdollista kuulla tilaisuuden lopuksi Con te partiro soitettuna. Vastasin, että absolut.

  7. Takkutukka says:

    Voihan pyhä jysäys! A cappellaa olen vierastanut enkä saanut siihen kiintopistettä. Mutta, että: linkittämäsi FORKIN Con te partiro -versio oli kauneinta ja vaikuttavinta pitkiin aikoihin; suurkiitos musiikkinautinnosta ja genren lähemmäs tuomisesta!!

    • susupetal says:

      Mukavaa tutustuttaa sinut FORKin taianomaiseen maailmaan, Takkutukka.
      A cappella ei ole ihan minunkaan leipälajini, en saa makua noihin muihin suomalaisiin yhtyeisiin kuten Rajattomat tai Club For Five, mutta FORK on aivan omaa luokkaansa!

  8. Lepis says:

    Komea veto! Taisin tykästyä tähän enemmän kuin alkuperäiseen. Pieni särö tosin, mutta menköön… 🙂 Liput Loviisan konserttiin keväältä siirtyivät syyskuulle ja nyt sitten marraskuulle. Odotellaan!

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.