Saturday Classics 311020

 

Screamin’ Jay Hawkins (1929-2000) levytti vuonna 1956 kirjoittamansa kappaleen I Put A Spell On You. Biisiä on coveroitu monen artistin toimesta, tunnetuimmat versiot lienevät CCR:n ja Nina Simonen tulkinnat tästä klassikosta.

Hawkinsin lavashowt olivat shokeeraavia, hauskoja ja makaabereja. Tämän takia laitan tästä biisistä sekä live- että studiotaltioinnin.
Onnistuin näkemään Hawkinsin livenä joskus 80-90-lukujen vaihteessa ja oli kyllä ikimuistoinen esitys.

Pitkän esiintymisuransa lisäksi Hawkinsilla on epävirallinen maailmanennätys rokkareiden jälkeläisten määrässä, viimeiset luvut taitavat olla lähes 60 lasta eri naisten kanssa, DNA-tutkimuksia tehdään kuulema edelleenkin.

Muita ikimuistoisia lauantaiklassikoita täällä.

 

14 Responses to Saturday Classics 311020

  1. Takkutukka says:

    Eipä tule mieleen tämän istuvampaa Halloween-biisiä: räväytti ja säväytti!!
    Kunnioitettava jälkeläismäärä, paljonkohan siinä on ns. hyvän miehen lisää…

  2. Jael says:

    Aika hurja lavaesiintyminen, mutta tämä kappale on niin upea, juuri hänen laulamanaan, vaikkakin myös muiden. No huh tuota jälkeläisten määrää, lauloikohan hän tätä kappaletta vietetlessään niitä lukuisten lapsiensa äitejä;D

  3. Mahtava versio! Miehessä on vetoa ja tunnetta..lapsilaumaakin. Meillä oli keittiökorjaaja, tumma mies myös, jolla oli 36 sisarusta. Annie Lennoxin versio on jopa vieno tämän rinnalla.

  4. riitta k says:

    Voi taivas – olipa Halloween-meininkiä! Ahkera heppu sängyssä 🙂

  5. Lepis says:

    Huikea klassikko jälleen! Koko mies oli varsinainen tapaus ja hienoa kun olet päässyt näkemään livesti! Varmasti upea kokemus 🙂

  6. timokytta says:

    Olipas jännä tapaus! Kappale ei niin iskenyt, mutta mielenkiintoista oppia taas.

  7. Sus' says:

    Juu, itseasiassa en tykkää SJHsta, liian teatraalinen, turhia jippoja paljon, siis jopa äänenkäytössä. CCR toimii paremmin, tässä on sellainen varieteemusafiilis, rock-versio siistimpi. Makuasia, sanoi Sus’ kun muniaan nuoli;)

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.