Saturday Classics 020121

 

Nuorena en voinut kuunnella Abbaa, Abba oli liian poppia, katu-uskottavuus olisi mennyt. Epävarmalle nuorellehan tuollaiset asiat kuin katu-uskottavuus, ehdottomuus ja tinkimättömyys ovat se elinehto, joka erottaa nuoren kalkkeutuneista, kaavoihin kangistuneista, näköalattomista ja turvallisuushakuisista aikuisista.

Onneksi sitä kasvaa aikuiseksi, ainakin suurin osa meistä. Ikiteiniksi ei ole jäämistä. Sellainen ei ole katu-uskottavaa.

Sitä paitsi aikuisuudessa on paljon hyviä puolia: joustavuus, myötätunto, vastuullisuus, huumorintaju, kykeneväisyys mokaamiseen ja itselleen nauramiseen, asenteiden pehmeneminen ja periaatteittensa kriittinen tarkastelu. Matkaa noihin hyveisiin on vielä, mutta sinikkäästi kurotan korkeuksiin.

Siispä kolmikymppisenä, silloin aikoja sitten, ostin Abban Greatest Hits-kokoelman ja tajusin, että koskaan ei kannata sanoa ei koskaan.

Muita teinien ja aikuisten makuun osuvia kappaleita täällä.

 

22 Responses to Saturday Classics 020121

  1. Sus' says:

    Aioin sanoa että tuli vastaan tuntematon A mutta tuttu tämäkin. Mulla oli sama, vaikka pää sanoi että onpas hienoa musaa niin Iron Maiden -mies ei Abbaa voinut diggailla!! Bon Jovikin oli siinä ja tässä;DD On sitä hassu penskana!

  2. Cara says:

    Minulle tuli Abbaa kaupanpäällisinä cd-levyinä kun ostin vanhan Volvon, taisi olla ensimmäiseni. En ole koskaan tykännyt Abbasta, joten se CD ei paljon käytössä kulunut. Pätkän tuosta alusta kuuntelin, juu, ei, ei ole minulle, yritin kyllä. Maku ei siis ole muuttunut 🙂

  3. Takkutukka says:

    Abba iski Waterloollaan kultasuoneen, vaan ei saanut tämän tytön suonia sykkimään eikä jalkoja liikkeelle niin tuutin täydeltä kuin sitä soitettiinkin. Metallinen diskosoundi ei pure, edelleenkään.
    O yeah sentään….

    • susupetal says:

      Minua Abba kyllä nykyään tanssittaa, Takkutukka, ei kuulosta laisinkaan metalliselta korvaani. Tytöt laulavat niin hyvin stemmoja ja sävellykset ovat koukuttavia 😀
      Aina välillä laitan soimaan Dancing Queenin ja vedän lattialla muutamat piruetit 😀

  4. Takkutukka says:

    Hauska kuulla, että Dancing queen on siellä vauhdissa helmat hulmahdellen.
    Se ei ole keneltäkään pois, vaan kaikille lisää hyvää fiilistä, joten anna palaa;)

  5. ABBAssa on kivaa biittiä ja mieltä’ nostattavaa keveyttä..Taidanpa soitella tänään.

  6. timokytta says:

    Abbaa en muistakaan täs sarjas vielä tulleen, vaikka onhan sekin klassikkokamaa! Sopii hyvin tähän viikonloppuun tuo kappalekin. Olikos muuten nämä uudet Abba-musikaalit nähtynä? Ovat ihan mukavaa kevyttä romcomia ja paljon tuttua musaa. 😊

    • susupetal says:

      On molemmat Mamma Miat nähty ja useampaan kertaan, Timo. Ykkösosa oli parempi Meryl Streepin takia, mutta kakkososan loppukohtaus ristiäisissä itkettää vieläkin. Niin, niin surullista ja kaunista.

  7. aimarii says:

    Minä olen kait tykännyt Abbasta nii kauan kuin muistan ja pitkältä aikaa kyllä muistan. Silloin tällöin edelleen kuuntelen.

  8. Kirsti Kaija says:

    Meikäläinen on kait aina ollut ”väärän ikäinen” Abballe. Kun lapset houkuttelivat katsomaan Mamma Miaa, luulin uhrautuvani, mutta yllätyin positiivisesti.
    Hyvää alkanutta vuotta!

    • susupetal says:

      Ystävä pyysi minua leffaan katsomaan Mamma Miaa ja olin, että äääh. Ekat minuutit haukottelin, kun luulin, että tulossa oli maisemakuvausta ja matkailumainontaa…mutta sitten leffa tempaisi mukanaan ja kun loppukohtaus Waterloineen oli ohi, yleisö puhkesi aplodeihin, minä mukana 😀
      Hyvää alkanutta vuotta sinullekin, Kirsti Kaija!

  9. Lepis says:

    Abba on todellakin kuin päivänkakkara, tykkää ei tykkää tykkää… Riippuu päivästä. Ja pah! Aina pistää tanssittaan kun kuulee!

    Kertakaikkisen mainio vuoden aloitusbiisi!

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.