Parasta koronakeväässä

Ei pelkkää kurimusta, ankeutta ja ikävää. Koronakeväässä on ollut myös paljon hyvää.

– ystävät, jotka toivat ostoksia ja ruokaa oven taakse, kun olin eristettynä maaliskuun pari viimeistä viikkoa jonkun viruksen takia

– rahaa on säästynyt, kun ei ole luuhaillut kirppareilla, ei ole nauttinut leivoskahveja museoiden kahviloissa, ei ole shoppaillut kaupoissa, ei matkustanut sinne Prahaan, jonne reissu oli varattu

– ruokavalio on ollut herkullinen, itseään on palkittava, kun elämä on rajoitettua eli pulla, suklaa ja jäätelö ovat maistunut erinomaisesti

– Lainakoira palasi jälleen kävelyttämään minua, joten nyt saavat nämä koronakilot kyytiä.

Toivon mukaan.

Kesäksi en ihan yltänyt bikinikuntoon. Taaskaan 😀

***

Viikon 21 krapusanat ovat ajankohtaiset kevät, korona, kesä.

Krapu on oma otsikkosi mukaan luettuna 100 sadan teksti. Viikon krapusanat ilmestyvät sunnuntaisin Caran ja minun blogissa. Sanojen ei tarvitse olla perusmuodossaan kirjoituksessasi.
Jätä krapusi linkki joko Caran tai minun blogiin, blogeistamme löydät myös osallistujalistan.
Kiirettä kravun kirjoittamisella ei ole, koko viikko on aikaa.

JA NYT KRAPU LÄHTEE LOMALLE! Kesä on ovella, olkoon kelit minkälaiset tahansa. Palaamme Caran kanssa krapuhaasteen merkeissä sanojemme kanssa jälleen syksyn korvalla. Kiitoksia kaikille krapulaisille teksteistänne!
Nauttikaa kesästä koronasta huolimatta ja muistakaa: kyllä tästäkin selvitään.

OSALLISTUJAT

Cara

Sus’

anli itse

Aimarii

Aina

BLOGitse

riitta k

 

38 Responses to Parasta koronakeväässä

 1. Sus' says:

  Itsellä aiheutti lievän talousongelman kun ne joilta lainaan rahaa eivät olleet tavoitetavissa, ensi kuun alussa taas on liikaa rahaa käytössä. En osaa säästää ja rahat polttaa taskussa eli on tässä vielä opeteltavaa yli viisikymppisenäkin=)

  https://sushuokailee.blogspot.com/2020/05/krapu-ventti-ja-ihmeelista-maailmaa.html

 2. Sus' says:

  Höhö, jotain meni pieleen eli uusiksi: itsellä oluut vähän raha-ongelmaa vaan korjaantuu ensi kuun alkuun mennessä, sit onkin tuhlattavaa=)

  https://sushuokailee.blogspot.com/2020/05/krapu-ventti-ja-ihmeelista-maailmaa.html

 3. Lepis says:

  Hauskaa krapu-lomaa, krapulatonta kesää siis 🙂 Tule tänne itään ulkoileen, niin vien sinut noille komeille kallioille ja rantsuille. Niissä saa olla sellainen kuin on!

  • susupetal says:

   Kiitos kutsusta, Lepis, luulen, että tänä kesänä ei paljon tule tehtyä kuin pieniä maakuntamatkaoja tässä lähettyvillä.
   Ja krapulattomana yritän pysyä 😀

 4. Cara says:

  No just samat, suklaa ja jäätelö, ovat pelastaneet kevään. Niillä minäkin lohdutin itseäni.

  Tuokin on totta, että rahaa on säästynyt, ensin kävi mies kaupassa (tarkkaan listan mukaan) ja sitten kun itse pääsin, niin ei tehnyt mieli haahuilla vaan ostin tarpeeliset ja paljon suklaata. Eikä kahviloita ja lounaspaikkoja ole auki ollut, plääh.

  Luotan järvihölkän voimaan kilojen karistajana 🙂

 5. Tykkään tämmöisistä listoista, joissa löydetään hyvää vaikeissa tilanteissa. Tuli oikein kiva ja valoisa olo tästä kirjoituksestasi.

  Samoja plussia olen itsekin huomannut elämässäni. Rahaa säästyy, kun ei ole mitään heräteostoksia eikä pääse matkoille. Kaikenlaista oli suunnitteilla ja murehdin jo, riittääkö rahat kaikkeen kivaan.
  Pojan perhe on lähtenyt joka lomalla heti ulkomaille. Nyt he ovat sisustaneet. Kun poika vietti lomaviikkonsa kotona lasta hoitaen olin mielissäni siitä, että hän kokee nyt lomalla oloa samalla tavalla kuin ennen yleensä koettiin ja oppii siinä tapahtumattomuudessa kärsivällisyyttä. No, onhan etätyöläiset sitä tietty harjoitelleet kotona koneen ääressä lapsen kiipeillessä pään päällä kesken palaverin. Sellaista kärsivällisyyttä ei ole ikinä joutunut itse kokemaan.

  Tulee myös ulkoilluksi enemmän, kun ei ole muita menoja. Lähdetään kohta taas samoilemaan jollekin polulle miehen kanssa.

  Kevät, korona ja kesä on hyvät krapusanat ennen kesälomaa. Syksyllä sitten syksy, korona ja talvi. Mielenkiintoista nähdä, millaista silloin on ja vieläkö Ylellä on joka päivä koronaerikoislähetys.

  On ollut kiva lukea kirjoituksianne. Kiitos!

  • susupetal says:

   Joo, Marjatta, joskus pitää listata hyviä asioita, ettei aina keskity pahimpaan. Listat ovat mukavia, teki niitä sitten päässään tai kirjoittaa ylös.

   Onneksi en itse ole viime vuosina enää pahemmin matkustellut ulkomaille, tosin juuri tänä keväänä oli varattuna Prahan reissu. Varmaan ihmiset, jotka ovat tottuneet ulkomaanreissuihin lomillaan, joutuvat koetukselle koettaessaan korvata sitä lomailumuotoa. Mikä mukavaa, niin kotimaan mökkien vuokraus on voimissaan. Hieno juttu, tuetaan paikallisia yrittäjiä siinä samalla!

   Kärsivällisyyttä tapahtumattomuudessa. Niinpä, sitä hyvin monen on täytynyt nyt opetella ja hyvä niin. Kohti hitaampaa elämänmenoa.

   On ollut mukavaa, kun olet viihtynyt krapujemme parissa!

 6. riittakoo says:

  Paljon hyvää olet löytänyt. Meillekin on kehittynyt ruokaostoksiin rutiini: lista mukaan ja suit sait kaupasta ulos. Suomessa on sentään päästy kävelemään luontoon, mikä monissa maissa / kaupungeissa ei ole ollut mahdollista.

  Yhtenäkään keväänä ei pääse bikinikuntoon! Hyvää krapu-lomaa sinulle kiloineen kaikkineen. Lainakoiralle rapsutukset.

 7. Sus' says:

  Mikäli Susulla tai Caralla ei ole sitä mitään vastaan niin Krapu jatkuu, Sus’ hoitaa homman=) Eli viikon 22 sanat saa mun blogista. itse kirjoitan kuitenkin niin saa sit muutkin jotka haluaa.

  • susupetal says:

   Sinähän voit laittaa jonkun ihan oman kirjoitushaasteen kesäksi, Sus’, tämä Caran ja minun krapuhomma jatkaa sitten taas joskus kesäiltojen tummuessa, varmaankin elo-syyskuussa tai niillä main.

 8. Takkutukka says:

  Viikon ruokalista ostoksineen printattuna tiukasti tassuissa ja ripeästi pujotellen ja suhahtaen läpi marketin ei tartu heräkkeitä mukaan. Jäätelö, Suffelit, Lu-keksit ja tumma suklaahan, nuo sielunvoitelijat eivät suinkaan ole turhia!?
  Jaa-a: bikinikunto… Jos sielu ja kroppa ovat kunnossa, lienee vika bikineissä:) Kummallisia tilkunriekaleita nykyisin tarjolla.
  Kiitos näpsäkästä, hymyä huulille nostattaneesta ja silmännurkkiin lisäryppyjä antaneesta krapuilusta! Krapu mönkiköön lomahattu iloisesti päässä keikkuen ja lämpimästi tervetuloa takaisin, kun syksyn viima puita ja meitä vihloo:))

  • susupetal says:

   Tutun kuuloinen kauppalista, Takkutukka! Toisaalta, nuo tavarat kyllä muistaa ostaa ilman listojakin 😀

   Kiitos toivotuksista, krapu mönkii nyt kohti kesää!

 9. anli says:

  Ihminen on silloin ihan ok kun positiivisuutta löytyy ikävistäkin asioista. Hyvin niitä löytyi sinulla tästä koronakeväästäkin. Napakoita ja ironisiakin sinun Krapusi ja niitä odotellessa aurinkoista ja rentouttavaa kesää. syksyllä taas sanaillaan! 🙂

 10. aimarii says:

  Kiva, ettei mulla ole bikineitä! Tietysti mulle on maistunut suklaa ja jäde myös, mutta alan ryhdistäytyä.
  Listasit paljon hyvää koronakeväästäsi. En minäkään murheen aallokossa ole, en lainkaan. Kaikki hyvin, kun ei olla sairastuttu ja tietysti toivon, ettei sairaus riepottelisi muitakaan. Häipyisi vain pois.
  Kivaa, että Lainakoira on luonasi ja kävelyretkenne jatkuvat.
  Oli hyväntuulenkrapu .

  • susupetal says:

   Tuntuu, että kaikille tutuille on maistunut erilaiset herkut tänä keväänä 😀 Hyvä niin, itseään pitää hemmotella ja jättää ne bikinit sinne kauppaan.
   Lainakoira on kyllä parasta, Aimarii!

   • aimarii says:

    Luulen, että joudun hankkimaan uudet herkut, jos näyttelyni saan yleensä avata. No, se on senajan murhe, mutt nyt tsain rapuni tehtyä
    Kiitos krapuvuodesta, syksyllä taas, eikö?

    • susupetal says:

     Kyllä vain, syksyllä jatketaan, Aimarii.
     Pidän peukkuja näyttelyn avautumisen suhteen! Onko mitään tietoa, koska mahdollisesti näin tapahtuisi? Nythän aloitetaan rajoitusten osittainen höllentäminen kesäkuun alussa.

 11. Maarit says:

  Jokaisesta päivästä löytyy jotain hyvää…vaikka se suklaa 🙂 Pahh, bikineistä!
  Kiitos krapuilusta 🙂

 12. Aina says:

  Positiivinen hieno koronakevättarina.

  Mukana.

 13. BLOGitse says:

  Jätin vaa’alla käymisen. Uskaltauduin pari päivää sitten. Seuraavaan kertaan onkin sitten todella pitkä aika! Grillaaminen on jo alkanut joten vaaka ei ole kaveri vähään aikaan! 🙂
  Pitkä pimeä oli tänä vuonna tosi pitkä. Nyt olen nauttinut ihan kybällä valosta! Ei haittaa sataako tai paistaa kun valoa riittää. Näin tämän tv:ssä: ’Kesä on asenne.’
  Mielestäni koko elämä on asennetta!

  • susupetal says:

   Huh, onneksi minulla ei ole grilliä, olisin tuhoon tuomittu, BLOGitse!
   Pitkä pimeä oli kyllä todella pitkä tänä vuonna. Ikuista marraskuuta kesti kuukausikaupalla, mutta nyt on valoa, satoi tai paistoi.
   Mennään asenteella!

 14. Jael says:

  Ihanaa että lainakoira tuli takaisin ja pääset taas kävelyttämään häntä, Koronassa on tosiaankin ollut myös hyviäkin puolia. Minusta täällä parasta oli juhlapyhien täyskaranteeni, mikä aiheutti kaipaamaani hiljaisuutta. Mukavaa viikkoa SusuPetal.

 15. Der Seidenspinner says:

  Ihanaa positiivisuutta! Ja varsinkin tuo lainakoiran ilmaantuminen on ihan parasta! Ei minustakaan tämä korona- aika ole mitään kamalaa ollut, olen muutenkin paljon kotona.

 16. Korona on pysäyttänyt ja hidastanut hyvällä tavalla (toki toisilla juurikin päinvastoin), uudet (vanhat?) arvot ovat nousseet pintaan. Uskon, että koronasta jää jotain hyvää myös normiarkeen.

 17. Elegia says:

  Rahaa kieltämättä säästyy, kun ei voi mennä sitä minnekään haaskaamaan 😀 Olen itsekin alkanut tottua tähän ”vankilaelämään” ja on aika kiintoisaa, miten paljon uutta voi tästä lähipiiristäkin löytää.

  Lainakoira on kyllä ihan best, aina innokas seuralainen! ❤

  • susupetal says:

   Totta, ei tarvitse mennä kauas nähdäkseen enemmän, Elegia. Lähellä on riittävästi katsottavaa ja kun kulkee Lainakoiran kanssa, tulee pysähdyttyä mitä ihmeellisimpiin paikkoihin ja yhtäkkiä voi huomata jotain uutta omille silmille.
   Kevään puhkeamista lehtiin on tullut seurattua hyvinkin tarkasti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: